Log ind
Havila Mars.jpg
Foto: Havila

Havila får aftale med banker og tager milliardnedskrivning

Rederier:

Bestyrelsen i det norske supplyrederi Havila har onsdag eftermiddag besluttet at kæmpe videre og fortsætte driften af det pressede rederi med sine banker i ryggen. Aftale med kreditorer mangler fortsat, og samtidig nedskriver rederiet for 1,4 milliarder norske kroner.


AF KATRINE GRØNVALD RAUN
Offentliggjort 17.02.16 kl. 16:32

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

DFDS får ny bestyrelsesformand

Claus-v-Hemmingsen.jpg Rederier:

Claus Hemmingsen er ny formand i DFDS, der løftede overskuddet med hele 48 pct. i 2016.

Western Bulk-ejer betaler udbytte trods stort underskud

Rederier:

Kistefos, som ejes af milliardæren Christen Sveaas, har udbetalt et udbytte på 200 mio. norske kr. trods et underskud på godt 800 mio. norske kr. sidste år, skriver Dagens Næringsliv.

Clipper Group kræver 83 mio kroner i erstatning af Parken

Rederier:

Clipper Group kræver en erstatning på 83 millioner kroner af Parken Sport & Entertainment. Rederiet føler sig snydt af den tidligere ledelse med Flemming Østergaard (foto) og Jørgen Glistrup i forbindelse med et aktiekøb.

Tre mulige scenarier for grønlandsk søfart

Rederier:

Grønlandske politikere bliver i morgen præsenteret for tre mulige scenarier for en hjemtagelse af søfartsområdet, som ridses op i rapporten "Søfartsanalysen," der indeholder en række anbefalinger til Selvstyret.

Royal Arctic Line-skibe skal under grønlandsk flag

Rederier:

Rederiet skal have "sin rod i, at det er et grønlandsk foretagende," og derfor skal en større andel af rederiets flåde i fremtiden sejle under grønlandsk flag, fortæller CEO Verner Hammeken i et interview med ShippingWatch.

Grønland overvejer at hjemtage søfarten

Rederier:

De grønlandske politikere skal i denne uge vurdere, om søfartsområdet kan hjemtages til Grønland fra den danske Søfartstyrelse. Hele ideen flugter med Royal Actic Lines planer om, at flere af rederiets skibe skal flage grønlandsk.

Forsiden lige nu

Clipper Group holder fast i millionkrav mod Parken

Glistrup_Oestergaard.jpg Tørlast:

Clipper Group fastholder sit erstatningskrav på cirka 83 mio. kr. mod Parken Sport & Entertainment. Rederiet vil nu nærlæse torsdagens dom ved Østre Landsret for at se, om den har betydning for erstatsningssagen.

Nordsøaftale åbner for dobbeltjackpot til Maersk

Offshore:

Skatteaftale betyder renovering af eksisterende Maersk-felt og kan samtidig give kæmpe rabat til udvikling af gigantisk uudnyttet gasfelt.

Analytikere roser DHT for "fremragende handel"

Tank:

Både Clarksons Platou og Fearnley Securities roser tankrederiet DHT Holding for sit køb af BW Groups VLCC-flåde. Med handlen går selskabet fra være i defensiven til at blive en aktiv spiller i konsolideringen på tankmarkedet, vurderer analytikerne.

Alphabulk: Tal fra Verdensbanken er godt nyt for tørlast

Tørlast:

Der er flere indikationer på en bedring af både den globale økonomi og råvarepriserne i nye tal fra Verdensbanken, som tilsammen er godt nyt for tørlastmarkedet, påpeger Alphabulk i sit seneste nyhedsbrev.

Frederikshavn-leverandør vil øge salget markant

Leverandører:

Leverandøren Scanel International forventer at øge salget med 15-20 pct. i år, lyder det fra adm. direktør Claus Søgaard Poulsen til ShippingWatch ovenpå regnskab for 2016.

Nordsøaftale understøtter Maersk Oils vækstplaner

Offshore:

Nordsøaftalen betyder, at Maersk Oil kan se fremad efter en usikker periode. "Vi har nu et megaprojekt med at genopbygge Tyra, men vi vil også sætte teams i søen, som skal arbejde på det fremtidige potentiale," siger driftsdirektør.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE