Log ind
lauritzenbulk2.jpg
Foto: Rederiforeningen

Storbanker lægger pres på J. Lauritzens ejer

Tørlast:

En stribe banker, heriblandt Danske Bank og Nordea, er gået sammen for at presse fonden bag rederiet J. Lauritzen til at skyde flere penge i virksomheden, ifølge kilder med indgående kendskab til sagen.


AF MORTEN JOHNSEN
Offentliggjort 15.02.16 kl. 20:49

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

DFDS-toppen sælger aktier for millioner

DFDS CEO Niels Smedegaard 2-version1 Rederier:

Selvom det har kostet hver af de de to øverste direktører i rederiet et tocifret millionbeløb at indløse aktieoptioner, har de den seneste måned tjent særdeles godt på at sælge DFDS-aktier efterfølgende.

Smedegaard sælger aktier for et tocifret millionbeløb

Rederier:

Niels Smedegaard, topchef i rederiet DFDS, har solgt 66.00 aktier for et samlet beløb på 25 mio. kr. Salget kommer dagen efter, at både Smedegaard og finansdirektør Torben Carlsen solgte et større antal aktier.

Norske søfolk i oprør over forslag til nyt skibsregister

Rederier:

Den norske regering arbejder på at forbedre vilkårene for rederierne i landets internationale skibsregister. Store protester fra landets søfartsorganisationer.

Regeringen får politisk støtte til bedre skattevilkår i Nordsøen

Rederier:

Dansk Folkeparti vil indføre DIS-ordning på offshore-skibe i Nordsøen og skattefrihed for rejsemontører, siger partiets erhvervsordfører Hans Kristian Skibby til ShippingWatch.

Brian Mikkelsen indgår ny kinesisk samarbejdsaftale

Rederier:

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har i dag underskrevet en ny maritim samarbejdsaftale med Kina om blandt andet skibsbygning og offshoreudstyr. Aftalen følger op på en aftale mellem Danmark og Kina fra 2014.

Finnlines lander rekordresultat i 2016

Rederier:

Finnlines fik sidste år det bedste resultat i virksomhedens historie. Overskuddet vokser med knap 20 pct. i forhold til året før. Det sker trods et fald i omsætningen og et svagt fjerde kvartal.

Forsiden lige nu

Kastrup-Nielsen fik gyldent håndtryk i J. Lauritzen

Jan Kastrup-Nielsen 2 Tørlast:

Jan Kastrup-Nielsen, som blev fyret som topchef i J. Lauritzen i maj sidste år, fik et gyldent håndtryk på 8,4 mio. kr. Med den almindelige årsløn løb aflønningen af den tidligere direktør op i 14,3 mio. kr. i 2016.

Her er ugens bedste fra ShippingWatch

ShippingWatch:

DF gav opbakning til en udvidelse af DIS-ordningen, Jesper Lok tiltrådte som ny koncernchef i rengøringskoncern, mens det blev til endnu et underskud i J. Lauritzen. Alle historier fra ugen, hvor ShippingWatch også skrev om Damco, APM Terminals og Stena Bulk.

Obligationsejerne kan vælte J. Lauritzens bankpakke

Tørlast:

To tredjedele af obligationsejerne skal stemme for, at tilbagebetalingen af deres lån bliver udskudt, ellers falder hele den nye refinansieringspakke for J. Lauritzen inkl. bankernes og Lauritzen Fondens støtte. ShippingWatch har interviewet CEO Mads Zacho om perspektiverne.

Tørlastrederi sælger skibe for 48 mio dollars

Tørlast:

Jinhui Shipping sælger fire Supramax-skibe for tilsammen 48 mio. dollars. Skibene forventes at blive leveret til kinesiske købere imellem 1. marts og 15. april.

Sydkoreas HMM får ny chance for at hente penge

Container:

Det sydkoreanske containerrederi Hyundai Merchant Marine har fået godkendt en ny plan fra sine investorer om at udstede flere aktier og nye obligationer for at hente mere kapital til selskabet, der er partner med Maersk Line og MSC.

Smedegaard sælger aktier for et tocifret millionbeløb

Rederier:

Niels Smedegaard, topchef i rederiet DFDS, har solgt 66.00 aktier for et samlet beløb på 25 mio. kr. Salget kommer dagen efter, at både Smedegaard og finansdirektør Torben Carlsen solgte et større antal aktier.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE