ShippingWatch

CO-Søfart: Enig om målet i DIS-sag men ikke midlet

Formand i CO-Søfart, Ole Philipsen, tager 3F's indtræden i DIS-sagen til efterretning, men det ændrer ikke fagforeningens grundholdning i sagen. Maskinmestrene afventer Højesterets afgørelse.

Ole Philipsen, formand for CO-Søfart, tager meddelelsen om fagforeningen 3F's indtræden i DIS-sagen til støtte for Søfartens Ledere til efterretning, men det ændrer ikke CO-Søfarts grundlæggende holdning i sagen.

"Ingen er uenig i, at de søfarende skal kompenseres, når der sker ændringer i skattesystemer. Men vi mener, det skal ske ved forhandling, som også blev aftalt i tidernes morgen. Det har der ikke været nogen automatik i, hvilket vi har fået at vide flere gange, bl.a. i en voldgiftssag," siger Ole Philipsen til ShippingWatch.

Fagforeningen for skibsassistenter og andre søfarende inden for det maritime område, 3F, meddelte torsdag, at foreningen nu vil indgå som aktiv part sammen med Søfartens Ledere i den såkaldte DIS-sag.

Søfartens Ledere har i to sager i Østre Landsret mod DFDS og Danmarks Rederiforening samt Skatteministeriet (Staten, red.) tabt to sager om, hvorvidt rederierne burde have kompenseret søfolkene i 2010, da Folketinget vedtog skattelettelser til de øvrige danske lønmodtagere.

Søfartens Ledere har anket de to sager til Højesteret.

"Der er ingen tvivl om, at vi er enige i grundholdningen, men vi har ikke været enige om måden. Østre Landsrets domme mod Søfartens Ledere var forventet. At vi så også mener, at rederne burde have kigget på at finde en løsning, er en anden diskussion. Men jeg forstår ikke, at 3F går ind i anken af en sag, der er tabt med et hult drøn. Hvis man virkelig mener, man skulle være en del af det, burde man været gået ind i forbindelse med sagerne i landsretten," siger Ole Philipsen.

CO-Søfart repræsenterer alt i alt omkring 4.000 søfarende, herunder omkring 2.000 søfarende i DIS-skibe.

Per Jørgensen, formand for Maskinmestrenes Forening, siger, at foreningen nu vil afvente Højesterets afgørelse i ankesagen.

"Det er en del vores overenskomstforhandlinger med Danmarks Rederiforening, som vi har med igen til de forhandlinger, der starter i 2016. Dommene i landsretten er ret klare, at det er et overenskomstspørgsmål, hvilket vi også har sagt hele tiden. Vi ønsker, det er arbejdsmarkedets parter, der har dialogen, og ikke et folketing eller en retsinstans," siger Per Jørgensen.

3F går ind i DIS-sagen sammen med Søfartens Ledere

Søfartens Ledere anker DIS-dom til Højesteret

Nu skal Søfartens Ledere stå til regnskab i DIS-sagen

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Rederier

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere