Log ind
288952.jpg
Foto: Maersk Gruppen

SeaIntel: Maersk-alliancens fordele bliver markante

Rederier:

Hvis EU-Kommissionen godkender det annoncerede samarbejde mellem verdens tre største containerrederier, får alliancen markante fordele. Men samarbejdet frembringer også et frygtet monster.


AF OLE ANDERSEN
Offentliggjort 24.06.13 kl. 07:47

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

Tre mulige scenarier for grønlandsk søfart

Pajuttaat Upernavik April 2016.jpg Rederier:

Grønlandske politikere bliver i morgen præsenteret for tre mulige scenarier for en hjemtagelse af søfartsområdet, som ridses op i rapporten "Søfartsanalysen," der indeholder en række anbefalinger til Selvstyret.

Grønland overvejer at hjemtage søfarten

Rederier:

De grønlandske politikere skal i denne uge vurdere, om søfartsområdet kan hjemtages til Grønland fra den danske Søfartstyrelse. Hele ideen flugter med Royal Actic Lines planer om, at flere af rederiets skibe skal flage grønlandsk.

DFDS får ny bestyrelsesformand

Rederier:

Claus Hemmingsen er ny formand i DFDS, der løftede overskuddet med hele 48 pct. i 2016.

Marshalløerne rykker op som verdens næststørste register

Rederier:

Marshalløerne har overhalet Liberia som verdens næststørste skibsregister efter Panama på førstepladsen. Det er en ny bølge af blandt andet kinesiske ejere, som har givet Marshall Islands en højere position.

Kristian Jensen: Europa risikerer handelskonflikt med USA

Rederier:

Det er stærkt bekymrende for Europa og Danmark, at USA bevæger sig væk fra frihandel, siger finansministeren efter usædvanlig melding fra hans amerikanske kollega på G20-topmøde.

Rederiforeningen vil svovl-fusk til livs

Rederier:

Få år inden internationale svovlkrav træder i kraft, haster det ifølge Danmarks Rederiforening med at få styr på implementeringen af de nye regler. "Helt afgørende" med globalt håndhævelsessystem, lyder det.

Forsiden lige nu

Staten lokker olieselskaber med skatterabat i Nordsø-aftale

Maersk_Drilling _Nordsøen1.jpg Offshore:

Selskaberne, der opererer i Nordsøen, og et flertal i Folketinget er blevet enige om en ny aftale for udvinding af olie. Maersk Oil glæder sig over aftalen med regeringen, der ifølge selskabet giver mulighed for en fuld genopbygning af Tyra-gasfeltet i Nordsøen, som ellers var truet af en nedlukning.

Wintershall venter betydeligt bedre resultat

Offshore:

Olieselskabet Wintershall, der især er aktivt i Nordsøen, forventer en "betydelig" stigning på toplinjen og driftsresultatet i 2017 efter en tilbagegang sidste år. Trods nedgang i olie- og gasbranchen havde selskabet rekordstor produktion i 2016.

Drewry: Følelser driver opturen i tørlastaktier

Tørlast:

Den seneste tids store kursstigninger i tørlastrederier drives nu mere af følelser end af række grundlæggende forhold i sektoren, mener Drewry.

Maersk og Hamburg Süd giver indrømmelser til EU

Container:

EU-Kommissionen udsætter sin endelige beslutning om Maersk Lines overtagelse af Hamburg Süd. Det sker efter indrømmelser fra de to rederier. Maersk Line betegner det som standard procedure og regner med en godkendelse den 10. april.

Olieprisen sendt i det laveste niveau i år

Offshore:

Stor stigning i de amerikanske olielagre har været med til at sende olieprisen mod det laveste niveau siden november sidste år.

DFDS får ny bestyrelsesformand

Rederier:

Claus Hemmingsen er ny formand i DFDS, der løftede overskuddet med hele 48 pct. i 2016.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE