Log ind

”Shipping er et kræmmermarked”

Rederier:

Direktør og partner i Seaintel, Lars Jensen, er kendt for sine analyser og forudsigelser om rater på de store verdenshave. På bundlinjen handler det om noget helt jordnært: "Shipping er som et hestekræmmermarked." Mød Lars Jensen i Karrierevejen.


Lars Jensen.JPG
AF TOMAS KRISTIANSEN
Offentliggjort 06.02.13 kl. 10:39

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

Mærsk, magten og myten: Hvad sker der, når landets største selskab splittes ad?

5980971.2 (11226513) - 30_04_2007 - Generalforsamling i A.P. Møller Maersk - FLARUP MORTEN.jpg Rederier:

Opsplitningen af Mærsk vil fylde alt på generalforsamlingen om få dage. Ifølge en lektor i økonomisk historie er læren af det drastiske skridt, at selv de mest solide og stærke selskaber ikke bør tages for givet.

Somaliske pirater kaprer fartøj

Rederier:

Somaliske pirater har kapret et fartøj, som skal bruges som et moderskib til at angribe større skibe, siger somalisk politi ifølge Reuters. Det sker kort tid efter, at det første kommercielle skib blev kapret i området i fem år.

Stena RoRo sætter rollen som købmand på pause

Rederier:

Efter i en årrække at have været køber og sælger af roro- og ropax-tonnage, sætter Stena RoRo nu rollen som købmand i bero på grund af mere konkurrence på især roro-markedet. Selskabets satsning på Asien har ikke givet udbytte endnu, fortæller CEO Per Westling til ShippingWatch.

Hammekens historiske opgør i Royal Arctic Line

Rederier:

Verner Hammeken, topchef i Royal Arctic Line, har siden sin tiltrædelse for halvandet år siden startet en forvandling af det Grønlands-ejede rederi. ShippingWatch er dykket ned i processen, der sætter rederiets tilknytning til Danmark på spil.

Ultragas med første underskud siden 2013

Rederier:

Sidste år faldt omsætningen med knap 23 pct. i tankrederet Ultragas, som leverede det første tab på bundlinjen siden 2013. "Dramatisk fald i indtjeningsevnen" i både marked og selskab, lyder det fra CEO Martin Fruergaard.

Pluk fra ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Rederier:

Danske pensionskassers milliardinvestering i skibe, toppost til dansker i fransk containerrederi og en dansk Nordsøaftale med Maersk var blandt sidste uges højdepunkter på ShippingWatch.

Forsiden lige nu

OW Bunkers tidligere topchef er død

Jim Pedersen.jpg Mennesker:

Jim Pedersen er død efter længere tids sygdom, bekræfter hans advokat.

J. Lauritzen dropper møde med obligationsejere

Tørlast:

Det danske tørlastrederi J. Lauritzen opgiver at nå til enighed med en gruppe af genstridige obligationsejere forud for et møde tirsdag. På mødet skulle långiverne stemme om rederiets forslag om en udsættelse af gæld for 500 mio. norske. kr. J. Lauritzen arbejder nu på et nyt forslag.

Ultragas med første underskud siden 2013

Rederier:

Sidste år faldt omsætningen med knap 23 pct. i tankrederet Ultragas, som leverede det første tab på bundlinjen siden 2013. "Dramatisk fald i indtjeningsevnen" i både marked og selskab, lyder det fra CEO Martin Fruergaard.

Hafnia Tankers bestiller to nybygninger i Kina

Tank:

Tankrederiet med hovedkontor i Hellerup har gennem et kinesisk joint venture bestilt to større nybygninger til en pris på 74 mio. dollars.

Nedskrivninger på skibe trak ned hos Topaz i 2016

Offshore:

Offshorerederiet Topaz Energy and Marines resultat for 2016 er markant mærket af nedskrivninger på skibe. 2016 var hårdt, og 2017 vil også være udfordrende, skriver ledelsen i regnskabet.

Medier: Deloitte straffes for rolle i sydkoreansk værftsskandale

Services:

Det sydkoreanske finanstilsyn vil sanktionere revisionsfirmaet Deloitte i et år for svindelskandalen om regnskabsfusk på kæmpeværftet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE