Log ind
Laem_161.JPG
Foto: Maersk Line

Alphaliner: Containerredernes indtjening dykker trods ratehop

Rederier:

Høje brændstofpriser og ringere efterspørgsel har suget en stor mængde luft ud af de voldsomme rateforhøjelser, de store containerrederier har indtroduceret siden januar i år. Det viser Alphaliners nye analyse af de 18 toneangivende redere på Europa-Asien.


AF OLE ANDERSEN
Offentliggjort 05.06.12 kl. 07:44

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 40 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

Se hvad der sker når maritime topchefer laver elefanter

Danish Maritime Forum 2015 Rederier:

Når mere end 200 topchefer inden for den globale maritime industri bliver bedt om at skabe en elefant ud af et stykke A4-papir, bliver resultatet måske som ventet. Kreativt. Cheferne måtte skrive et enkelt ord på elefanten. Det vigtigste for shippingindustrien lige nu.

Kinesisk import rasler ned

Rederier:

Nedturen fortsætter for kinesisk økonomi. Efterspørgslen på importerede råvarer i Riget i midten er faldet med en femtedel på et år, viser nye tal. Faldet i importen går nu ind i sin 11. måned.

Maersk Inc frifundet i udbudssag om skib til US Navy

Rederier:

Det var i orden, at Maersk Inc udregnede brændstofforbruget på et skib til den amerikanske flåde anderledes end 13 konkurrenter, har en domstol netop fastslået.

USA ramt af den værste skibskatastrofe i 30 år

Rederier:

Håbet om at finde overlevende blandt de 33 besætningsmedlemmer ombord på container- og RoRo-skibet El Faro synes udtømt. Al eftersøgning indstillet i en ny shippingtragedie, der rejser en stribe spørgsmål.

Scandlines har udsigt til EU-millioner

Rederier:

EU har godkendt en bevilling på 47 millioner kroner til grønne tiltag på Scandlines nye Gedser-Rostock-færger. Det oplyser Transportministeriet.

Mekanisk fejl skyld i skaden på Emma Mærsk

Rederier:

Der var en mekanisk fejl, der var skyld i, at et af A.P. Møller - Mærsks store containerskibe, Emma Mærsk, i starten af februar tog vand ind i Suezkanalen. Det viser rapporten fra Havarikommissionen.

Forsiden lige nu

Intercargo revser afskiber i Bulk Jupiter forlis

8starbulk.jpg Tørlast:

Efterforskningen af Bulk Jupiters forlis sætter helt ny standard, mener Intercargo. Samtidig sender organisationen en opfordring til, at alle samarbejder, når ulykker sker, hvilket ikke syntes at være tilfældet med afskiberen og lejeren af Bulk Jupiter.

Græsk rederi skifter børs for at holde sig oven vande

Tørlast:

Dryships skifter børs i en stategisk manøvre, der sker for at afværge en truende afnotering. Tørlastrederiet har nu seks måneder til at løfte kursen.

Her er manden der skal udvikle Maersks guldæg

Container:

Michael Hansen overtog i maj topposten for Maersks Seago Line. Mød manden, der i første omgang endte i shipping for at undgå SU og skolebænk i fem år. Siden har han rejst verden tynd med et anker fast placeret i Danmark.

Advokatfirmaer undersøger DSV's opkøb

Leverandører:

Flere forskellige advokatfirmaer har indledt undersøgelser af, om bestyrelsen i amerikanske UTI Worldwide har sagt ja til et for lavt bud fra danske DSV.

Supertankernes konge tror råolie-festen fortsætter

Tank:

Belgiske Euronav har med sin store flåde af supertankere ramt en guldåre, som ser ud til at vare ved i årevis, mener CEO Patrick Rodgers. Han har ingen planer om at gå ind i produkttank, fortæller han ShippingWatch. "Enhver kan jo bygge et MR-skib," som han formulerer det.

Medier: Flere tab kan ramme sydkoreansk værft

Leverandører:

Sydkoreanske Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) kan stå over for flere nye store tab, når den koreanske bank KDB er færdig med sin gennemgang af værftet, skriver flere medier.
Ledige stillinger

ANNONCE