Log ind Opret login
Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

DFDS afskediger 90 ansatte i Gøteborg

Gøteborg Havn DFDS Rederier:

RoRo-terminalen i Gøteborg er endnu en gang under pres. Derfor vil DFDS afskedige 90 medarbejdere og har indledt forhandling med fagforeningerne.

DR: Kina hackede sig ind i Søfartsstyrelsen

Rederier:

Statsinteresser stod bag, da kinesiske hackere sig vej in til Søfartsstyrelsens IT-systemer. Forsvarets Efterretningstjeneste kalder det et særligt alvorligt angreb.

Bank: Spotlys på olie og Maersk Line onsdag

Rederier:

På Maersks kapitalmarkedsdag onsdag vil strategien for Mærsk Oil og indtjeningsudsigterne for Maersk Line ifølge Sydbank være i fokus.

Alphaliner: Maersk lejer nybygninger til lavpris

Rederier:

Maersk Line har gjort et "røverkøb" med leje af fire 10.000-nybygninger hos den amerikanske skibsejer Seaspan, vurderer Alphaliner.

Nordea tror på stor fremgang i Maersk Line

Rederier:

Aktieanalytikerne i Nordea har opjusteret deres forventninger til Maersk og ikke mindst Maersk Line markant. "Selvom raterne falder, vil Maersk Line styrke indtjeningen," lyder det.

Medie: Enorm interesse for Exxons miljøbrændstof

Rederier:

Den lavsvovlholdige bunker, som Exxon producerer, er der allerede stor interesse for. Exxon kunne sælge olien, hvis 20 havne gik med på at installere anlæg, skriver Sustainable Shipping.

Forsiden lige nu

Redere: EU forspilder mulighed for at åbne havne

Picture Patrick Verhoeven.JPG Havne:

"Ekstremt forstemmende." Sådan betegner generalsekretær Patrick Verhoeven fra den europæiske rederiforening den skæbne, der er ved at overgå EU's plan om at nedbryde monopolerne i havnene.

Lav dansk olieproduktion rammer BNP

Offshore:

Olieproduktionen i den danske del af Nordsøen er nu faldet så meget, at det kan mærkes tydeligt i de seneste tal for udviklingen i det danske BNP.

DNB: Maersk vil helt ud af tankmarkedet

Tank:

Den norske storbank i shipping, DNB, vurderer, at Maersk vil slå til, når muligheden byder sig, og trække sig helt ud af tankmarkedet og sælge sin flåde i produkt- og kemikalietank.

Desmi: Først gang i ballastvand i 2016

Leverandører:

Salget af ballastvandsystemer står stadig stille for Desmi, der inden møde i IMO i oktober tror på et markedsboom fra 2016 og fem år frem, fortæller direktør Rasmus Folsø til ShippingWatch.

Fredriksen køber stort op i Seadrill

Offshore:

John Fredriksen har nu gennem selskabet Hemen Holding købt to mio. aktier i Seadrill, som han betegner som gruppens vigtigste selskab.

Analyse: Nye miner presser prisen på jernmalm

Tørlast:

De i forvejen lave priser på jernmalm vil blive presset yderligere i de kommende år af et stigende udbud af råvaren fra flere miner, der overstiger efterspørgslen stort. Det skriver Nordea i sin morgenrapport.
Ledige stillinger