Log ind
Laem_161.JPG
Foto: Maersk Line

Alphaliner: Containerredernes indtjening dykker trods ratehop

Rederier:

Høje brændstofpriser og ringere efterspørgsel har suget en stor mængde luft ud af de voldsomme rateforhøjelser, de store containerrederier har indtroduceret siden januar i år. Det viser Alphaliners nye analyse af de 18 toneangivende redere på Europa-Asien.


Af OLE ANDERSEN
Offentliggjort 05.06.12 kl. 07:44

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 40 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

Lobbyist fuldender Anne Steffensens ledelseshold

JakobUllegaard.jpg Rederier:

Med udnævnelsen af en ny direktør for afdelingen for politik og analyse i Danmarks Rederiforening sætter adm. direktør Anne Steffensen et foreløbigt punktum for den grundlæggende udskiftning i toppen af organisationen, hun satte i værk.

Legos shippingselskab fik underskud i 2014

Rederier:

Lego-familiens investeringsselskab Kirk Kapital fik underskud i 2014. Underskuddet skyldes finansielle risici, skriver selskabet, der har investeringer i shipping, ejendomsinvesteringer og handel og fremstilling. Omsætningen på shipping faldt en smule i forhold til 2013.

DFDS har tiltrukket 4 milliarder kroner på roadshows

Rederier:

DFDS har i løbet af de seneste år formået at hente interesse ved roadshows verden rundt. De har medvirket til, at DFDS' værdi er steget med 4,1 milliarder kroner på et år.

Fredriksen har tabt 3 mia USD på oliefald og tørlastkollaps

Rederier:

Den norsk-cypriotiske shipping- og oliemagnat John Fredriksen har tabt omkring tre milliarder dollars i sin personlige formue i det forgangne år. Den store tilbagegang skyldes hovedsagligt den lave oliepris og kollapset i tørlastindustrien.

Royal Arctic Lines nye CEO: Brydningstid for Grønland

Rederier:

Det var en beslutning både med hjertet, hjernen og hænderne at søge jobbet som CEO for Royal Arctic Line, fortæller den kommende mand i spidsen for det Grønlands-ejede rederi, Verner Hammeken, til ShippingWatch. Han forlader en stilling som Area CEO for Damco i Centralafrika.

Maskinmestre til søs tjener som overlæger i land

Rederier:

Lønningerne til de danske maskinmestre, der tager hyre til søs i stedet for at arbejde i land, tordner i vejret. Selv grundlønnen til en ledende overlæge er nu overhalet.

Forsiden lige nu

Scorpio Tankers fik plus på 40,7 mio USD

hp_generale.jpg Tank:

Produkttankrederiet Scorpio Tankers fik et nettooverskud på 40,7 millioner dollars i det første kvartal af 2015. Flere skibe i flåden og væsentligt højere daglige TCE-rater er en god del af forklaringen. Analytikere hæver forventningerne for resten af året.

Höegh LNG firedoblede minus i 2014

Tank:

Norske Höegh LNG fik et markant underskud i 2014 som følge af nedskrivninger. Selskabet ændrede hele sin profil i året, lyder det fra ledelsen.

Fredriksen har tabt 3 mia USD på oliefald og tørlastkollaps

Rederier:

Den norsk-cypriotiske shipping- og oliemagnat John Fredriksen har tabt omkring tre milliarder dollars i sin personlige formue i det forgangne år. Den store tilbagegang skyldes hovedsagligt den lave oliepris og kollapset i tørlastindustrien.

Scorpio Bulkers i nyt frasalg af nybygninger

Tørlast:

Robert Bugbees tørlastrederi sælger tre nybygninger fra til en værdi af 111 millioner dollars. De tre skibe er to Capesize og en Ultramax.

Oljedirektoratet: Sverdrup bliver 10 mia. dyrere

Offshore:

Den norske oliemyndighed frygter, at Maersk og de øvrige partnere i Johan Sverdrup-feltet undervurderer omkostningerne og overvurderer produktionsopstarten.

Carsten Mortensen klar til ekspansion i BW Group

Tank:

Nordens tidligere CEO Carsten Mortensen er på plads i sit kontor i BW Groups hovedsæde i Singapore. Opgaven bliver frem for alt at skabe vækst i det gas-dominerede shippingselskab. ShippingWatch har besøgt en af verdens største rederigrupper.
Ledige stillinger


ANNONCE