Log ind Opret login
Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

Norge vil lancere ambitiøs maritim plan

golden ocean 3.JPG Rederier:

En ny maritim strategi skal sikre Norge en plads blandt verdens førende shippingnationer i fremtiden. Indholdet af planen ligner til forveksling den danske plan for det blå erhvervsliv.

Ny Svitzer-strategi: Der er penge i skibsvrag

Rederier:

Maersk Gruppens rednings- og slæbebådsforretning, Svitzer, har netop godkendt en ny strategi for de kommende år. Indtil videre har wreck removal, fjernelse af skibsvrag, ikke fyldt meget i selskabet. Nu er målet at blive førende inden for segmentet.

Her lander regningen for Emma Maersk

Rederier:

Regningen for reparationen af prestigeskibet i Maersk Lines E-serie, Emma Maersk, kan gøres op nu. Se her hvor meget det kostede, at skibet sprang læk i Suez Kanalen. Og se hvad Maersk Gruppen selv må betale.

EU-udspil om filippinske søfolk tæt på

Rederier:

Inden sommerferien forventer Danmarks Rederiforening et udspil fra EU-Kommissionen om, hvad den agter at gøre i den langvarige sag om forholdene på de filippinske søfartsskoler.

Mr. Triple-E forlader Maersk Maritime Technology

Rederier:

Han har stået i spidsen for udviklingen af verdens største containerskib, Maersk Lines Triple-E, og været med til at sikre milliardbesparelser i hele Maersk-flåden. Nu har CEO i Maersk Maritime Technology, Bo Cerup-Simonsen, opsagt sin stilling for at starte i nyt job 1. juli.

Knækket containerskib nu sunket helt i havet

Rederier:

Nu er hele containerskibet MOL Comfort på havets bund.

Forsiden lige nu

Western Bulk: Vi har ikke rigtige konkurrenter

Jens Ismar.jpg Tørlast:

Det norske tørlastrederi Western Bulk føler sig helt anderledes end konkurrenterne. Forklaringen er, at rederiet ikke er tung på tonnage, men tværtimod kalder sig "asset light."

DSV skal vækste vildere end markedet i Malaysia

Services:

Med en gennemsnitlig årlig vækst i BNP på ca. fem pct. de seneste mange år er Malaysia et vigtigt marked for DSV. "Vi skal vokse hurtigere end markedet," siger landechef til ShippingWatch.

Flaskehalse kan presse oliepriserne

Offshore:

Dårlig infrastruktur er den største hindring på Iraks vej mod at blive en af verdens største olieproducenter. Produktionen i USA ventes at stige kraftig med risiko for priskollaps.

Pirater tømte tankskib for last

Rederier:

Et japanske tankskib blev natten til onsdag angrebet i Malacca Strædet. Bevæbnede pirater bortførte tre besætningsmedlemmer og stjal fem mio. liter petroleum.

Her er rederiet Bugbee frygter mest

Tank:

Selvsikre Scorpio Tankers og topchef Robert Bugbee frygter én konkurrent mere end alle de andre. Det er ikke just en ECO-fanatiker, det er ikke en opkomling, nogle vil måske endda kalde konkurrenten old-school.

Europa vil have skifergas fra USA

Offshore:

Europa kræver adgang til billig amerikansk energi.
Ledige stillinger