Log ind
Laem_161.JPG
Foto: Maersk Line

Alphaliner: Containerredernes indtjening dykker trods ratehop

Rederier:

Høje brændstofpriser og ringere efterspørgsel har suget en stor mængde luft ud af de voldsomme rateforhøjelser, de store containerrederier har indtroduceret siden januar i år. Det viser Alphaliners nye analyse af de 18 toneangivende redere på Europa-Asien.


Af OLE ANDERSEN
Offentliggjort 05.06.12 kl. 07:44

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 40 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

Her er skibsredernes ønskeliste til den nye regering

thumb_1614856_500x500.jpg Rederier:

Danmarks Rederiforening har været overordentlig tilfreds med den socialdemokratisk-ledede regering og er kommet igennem med mange maritime mærkesager. Der er dog allerede flere konkrete bud på listen til den nye regering, der skal vælges den 18. juni. Se listen her.

Nielsen & Bresling får underskud på 42 mio kr

Rederier:

Svendborg-rederiet Nielsen & Bresling kommer ud af 2014 med et underskud på 42 millioner kroner mod et overskud på knap en million kroner året før.

Ny interesse for asiatisk storkanal

Rederier:

En kanal gennem Thailand, Kra-kanalen, er igen på dagsordenen i Asien. Kanalen vil kunne underminere Singapores status som asiatisk knudepunkt og skære omkring 1.200 kilometer af shippingruterne, der går gennem igennem Malacca-strædet.

Svitzer byder på hævningen af koreansk ulykkesfærge

Rederier:

Den sydkoreanske passagerfærge Sewol, der sank pludseligt i april 2014 og kostede mere end 300 mennesker livet, skal nu hæves. I dag er der åbnet for bud på kontrakten, der vurderes at ligge på omkring 600 millioner kroner. Svitzer byder ind, oplyser selskabet til ShippingWatch.

Maskinmestre til søs tjener som overlæger i land

Rederier:

Lønningerne til de danske maskinmestre, der tager hyre til søs i stedet for at arbejde i land, tordner i vejret. Selv grundlønnen til en ledende overlæge er nu overhalet.

Svenske redere tror på tonnageskat fra årsskiftet

Rederier:

Den svenske rederiforening forventer, at forslaget om en svensk tonnageskat bliver vedtaget, så det kan indføres fra 1. januar 2016. "Vi fornemmer positive politiske signaler," siger Per A. Sjöberger, direktør for selskabsvilkår i Föreningen Svensk Sjöfart, til ShippingWatch.

Forsiden lige nu

Pontoppidan: Målet med Nordic Shipholding er vækst

KnudPontoppidandownload.jpg Tank:

"Det har aldrig været noget mål for vores storaktionær, at selskabet skal fortsætte i denne her størrelse. De vil se vækst og likviditet i aktien," siger Knud Pontoppidan, bestyrelsesformand i Nordic Shipholding, til ShippingWatch.

Nordsø-projekter op til 20 procent billigere

Offshore:

Det bliver billigere at igangsætte nye olieprojekter i Nordsøen, fordi svigtende efterspørgsel betyder overkapacitet. Det tvinger underleverandører til at sænke priserne.

Stealthgas: Svage LPG-redere under hårdt pres

Tank:

Græske Stealthgas, der kontrollerer en flåde på 45 LPG-skibe, så en mindre tilbagegang i første kvartal, hvor et yderligere fald i raterne ventes at komme og vil presse de svagere i industrien, forudser CEO.

Saudiarabisk tankgigant øger VLCC-flåden

Tank:

Det saudiarabiske tankrederi Bahri har underskrevet en kontrakt med sydkoreansk værft på op mod ti store tankskibe, oplyser selskabet. Dermed nærmer tankflåden sig 50 skibe.

Fem års fængsel til Petrobras-direktør

Leverandører:

Købet af en luksuslejlighed for sorte penge sender nu tidligere Petrobras-direktør bag tremmer.

Kinesere klar til at købe sig ind i Fortescue

Leverandører:

To kinesiske selskaber vil angiveligt købe sig ind i det australske mineselskab Fortescue, skriver IHS Maritime 360. Lav pris på jernmalm kan presse gældstyngede Fortescue til at acceptere tilbuddet. Selskabet har ifølge kilder også sat otte store tørlastskibe til salg.
Ledige stillinger


ANNONCE