Log ind
Laem_161.JPG
Foto: Maersk Line

Alphaliner: Containerredernes indtjening dykker trods ratehop

Rederier:

Høje brændstofpriser og ringere efterspørgsel har suget en stor mængde luft ud af de voldsomme rateforhøjelser, de store containerrederier har indtroduceret siden januar i år. Det viser Alphaliners nye analyse af de 18 toneangivende redere på Europa-Asien.


AF OLE ANDERSEN
Offentliggjort 05.06.12 kl. 07:44

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 40 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Rederier

Maersk nedjusterer 2016-forventningerne markant

Maersk Supply Service_6 nye skibe.jpg Rederier:

Maersk Gruppen kom ud med et underliggende resultat på tre milliarder dollars for 2015. Forventningerne til 2016 nedjusteres dog markant.

Optræk til halvering af driften i Maersk Oil

Rederier:

Analytikere forventer et halveret driftsresultat for det danske olieselskab, når årsrapporten for 2015 bliver offentliggjort onsdag. Samtidig peger oliepristal i retning af, at selskabet har været for optimistisk i sin forventning til priserne i fjerde kvartal.

Saudi-Arabien og Bahrain bandlyser iranske skibe

Rederier:

Ørkenstaterne Saudi-Arabien og Bahrain har forbudt skibe med iransk flag at lægge til og har i visse tilfælde også bandlyst skibe under andre flag, der tidligere på ruten har anløbet en iransk havn.

Danske redere kritiserer svensk passivitet skarpt

Rederier:

Danmarks Rederiforening er fortørnet over, at de skibe i svensk farvand, der blev taget med for højt svovlindhold i 2015, ikke kunne retsforfølges pga. den svenske lovgivning. "Lovgivningen er ikke tænkt ordentligt igennem," lyder det.

Odfjell bliver trukket ned af bunkerkontrakter

Rederier:

Tankrederiet Odfjell, der er aktive i tank, kemikalie og gas, har tabt overskuddet på bunkerkontrakter med 2014-priser, men har formået at skære omkostningerne i driften tilstrækkeligt til at kunne fremvise underliggende forbedringer i regnskabet.

FN-rapport: Nordkoreanske skibe bryder sanktioner

Rederier:

Ifølge en fortrolig FN-rapport fortsætter nordkoreanske skibe med at bryde internationale sanktioner mod styret gennem navneskift og ved at benytte andre landes flag, skriver Reuters.

Forsiden lige nu

Odfjell bliver trukket ned af bunkerkontrakter

Odfjell Bow Clipper Rederier:

Tankrederiet Odfjell, der er aktive i tank, kemikalie og gas, har tabt overskuddet på bunkerkontrakter med 2014-priser, men har formået at skære omkostningerne i driften tilstrækkeligt til at kunne fremvise underliggende forbedringer i regnskabet.

Markant dyk i containermængderne i Hamborg Havn

Havne:

800.000 færre containere fra Kina, Rusland og Polen kostede Hamborg Havn et samlet fald i containermængderne på 9,3 procent i 2015.

Depressive olieudmeldinger flyder fra storkonference

EnergiWatch:

Olieprisen har været på en voldsom deroute siden midten af 2014, og smerten for verdens olieselskaber er langt fra slut. I hvert fald hvis man skal tro spidserne i branchen, der er mødtes til International Petroleum Week i London.

Maersk nedtoner betydning af oliekontrakt i Qatar

Offshore:

Ud af ganske få lyspunkter i Maersk Oils årsregnskab for 2015 er selskabets pengestrømme, der har været hjulpet på vej af en markant højere produktion fra blandt andet den vaklende milliardforretning i Qatar. Alligevel er der ikke noget nyt om kampen for at beholde kontrakten i landet.

Amerikansk kystvagt afholder høring om El Faro-forlis

Rederier:

United States Coast Guard vil have en offentlig høring af forløbet omkring forliset af det amerikanske RoRO-skib El Faro, der sidste år gik ned med samtlige besætningsmedlemmer ombord.

Olien gjorde det af med Nils Smedegaards optimisme

Container:

Maersk Gruppen kunne ikke engang leve op til de forventninger, gruppen præsenterede i november sidste år. Lige nu overhaler virkeligheden hurtigere, end mottoet om rettidig omhu kan bære. Olien er blevet en modstander i konglomeratet.
Ledige stillinger

ANNONCE