Log ind
13_fleet_helena_jpg_313968310.jpg

Tyske Oldendorff i ny voldsom flådeudvidelse

Tørlast:

Mens økonomien i den grad er udfordret i mange tørlastrederier, fortsætter det Lübeck-baserede familierederi Oldendorff en voldsom ekspansion af sin flåde. Markedsiagttagere undrer sig over udviklingen. Se hvor mange skibe, flåden tæller nu.


AF SØREN PICO & TOMAS KRISTIANSEN
Offentliggjort 13.06.17 kl. 11:20

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Tørlast

Diana Shipping taber 23,8 mio dollars i andet kvartal

8starbulk.jpg Tørlast:

Det græske tørlastrederi kommer ud af første halvår med et nettotab på 50,3 mio. dollars, efter at det blev til et nyt underskud andet kvartal. Trods en lav risikoprofil i tørlast er J.P. Morgan bekymret over en stigende långivning til søsterselskab.

Ex-Lightship-partner ind i Maersk Broker

Tørlast:

Frank Mortensen, tidligere CEO og partner i mæglerhuset Lightship Chartering, er tiltrådt i Maersk Broker, der opruster massivt på tørlast, senest i Mellemøsten og Afrika, som fra 1. maj skal ledes af Anders Højmose Pedersen fra Dubai.

Domstol afviser sag mod Dryships

Tørlast:

Endnu et slag mellem det græske tørlastrederi Dryships og en aktionær er endt til fordel for rederiet og dets stifter George Economou. En domstol i Marshall Islands har afvist sagsøgers krav om at stoppe rederiets salg af aktier, oplyser rederiet.

Scorpio Bulkers halverer underskud i andet kvartal

Tørlast:

Scorpio Bulkers fik et nettounderskud på 13,4 mio. dollars i årets andet kvartal, godt en halvering fra sidste år. Raterne stabiliserede sig i kvartalet på grund af øget kinesisk produktion af jernmalm og kul, skriver rederiet.

Lars Bonnesen indtager ny post i Intermarine

Tørlast:

Lars Bonnesen, der i 1993 grundlagde Scan Trans sammen med Lars Juhl, skal være Chartering Director i Intermarine, oplyser virksomheden.

Banker gør klar til næste fusionrunde i multipurpose

Tørlast:

De to hollandske storbanker ING og ABN Amro tvang ved juletid den første større konsolidering igennem i den trængte multipurpose-sektor. Nu venter markedet på, hvad bankerne fremtvinger i det tyske kraftcenter for specialskibe. Drewry ser svag bedring i slutningen af 2017.

Forsiden lige nu

Analysehus: Mindst 110 rigge skal væk for at bremse nedtur

Maersk Gallant CROP.jpg Offshore:

Massiv overkapacitet i markedet for jack-up-rigge betyder ifølge Rystad Energy, at mindst 110 rigge skal fjernes, før markedet kan komme overkapaciteten til livs, og de sidste års nedtur kan bremses.

Vestager stopper skatterabat til franske og belgiske havne

Havne:

Det er ulovlig statsstøtte, at havne i Belgien og Frankrig er undtaget fra at betale skat af deres overskud, har EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager konkluderet. Havnene skal dog ikke betale støtten tilbage.

Ny CEO for Dan-Bunkering: Vi skal mindst vokse 10 pct

Leverandører:

Dan-Bunkering har det seneste år skåret organisationen til og afskediget folk. Nu skal kerneforretningen styrkes, siger CEO Christoffer Berg Lassen i et interview med ShippingWatch. Samtidig har han dog kig på tre helt nye områder.

Samsung Heavy leverer sorte tal i andet kvartal

Leverandører:

Besparelser på omkostningerne sikrer overskud i andet kvartal for værftet, som må notere faldende salgsindtægter i perioden, skriver sydkoreansk medie.

Kenneth Hvid lander mia-aftale med investeringsfond

Offshore:

Teekay, der har danske Kenneth Hvid som CEO, har indgået en omfattende aftale med det New York-noterede investeringsselskab Brookfield, der skyder adskillige milliarder kroner i Teekay Offshore. Brookfield opnår samtidig en ejerandel på 60 pct. af selskabet.

Finnlines får rekordresultat for første halvår 2017

Rederier:

Italiensk-ejede Finnlines kan fremlægge rekordresultater både for det seneste kvartal og for første halvår 2017. CEO tilskriver den stærke udvikling stigende finsk import- og eksport.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE