Log ind
Gøteborg Havn træ logs timber
Foto: Gøteborg Havn

Kinas træimport drastisk reduceret

Tørlast:

Nedgang i den kinesiske byggesektor har ikke kun intensiveret kampen om malm- og kullaster til Kina. Også importen af træ er faldet markant i løbet af det seneste år.


AF JOHANNES HARTKOPF-MIKKELSEN
Offentliggjort 21.01.16 kl. 08:05

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Tørlast

Norden indgår niårig kontrakt om at sejle træpiller

ryCargoNordEnergyatseaRGBjpg.jpg Tørlast:

Norden har indgået en kontrakt på ni år om at sejle træpiller for Canadas største producent, Pinnacle Renewable Energy Inc. Det danske rederi er nu en førende transportør på området.

Derfor solgte Wedell-Wedellsborg til Rickmers

Tørlast:

Rungsted-gruppen Weco fik næsten 20 år som operatør i multipurpose-markedet. I et interview med ShippingWatch fortæller bestyrelsesformand Johan Wedell-Wedellsborg, hvorfor det var på tide at tænke nyt og sælge Nordana Project til Rickmers-Linie.

Oldendorffs flåde ekspanderet voldsomt i 2016

Tørlast:

Tyske Oldendorff har sammen med Cargill Ocean Transportation delt titlen som verdens største tørlastoperatør med en flåde på omkring 500 skibe. Men i løbet af 2016 er Oldendorff i den grad rykket frem på flådestørrelsen, viser nye tal.

Thorco Shipping har trukket sig helt fra super heavy lift

Tørlast:

Tab på egne skibe og et fuldstændig kollapset marked for store tunge løft har givet Thorco Shipping store økonomiske øretæver i 2014. "Heavy lift-markedet er værre nu end i 2014," siger bestyrelsesformand Thor Stadil til ShippingWatch.

Tørlast tjener penge på capesize for første gang i et år

Tørlast:

Stærke udviklinger inden for transport af kul og jernmalm sendte raterne på de helt store capesize-tørlastskibe i plus i sidste uge. Men de stigende voluminer er sæsonbetonede, og en markant flådevækst vil sandsynligvis sætte raterne under pres igen, skriver Morgan Stanley.

Tab for børsnoterede tørlastredere når 1 mia dollars

Tørlast:

De ni store New York-noterede tørlastrederier har i årets tre første kvartaler nået et tab på sammenlagt en mia. dollars. Ikke et eneste af rederierne har fået plus i bare et enkelt kvartal, viser en opgørelse fra Alphabulk.

Forsiden lige nu

Maersk Line og MSC indgår strategisk samarbejde med HMM

hamburgsud4.jpg Container:

De to partnere i containeralliancen 2M, Maersk Line og MSC, indgår et strategisk samarbejde med koreanske Hyundai Merchant Marine og ikke et traditionelt alliance-samarbejde, som koreanerne havde håbet.

Monjasas to ejere var på toppen af deres karriere

Services:

De ejede en succesfuld virksomhed, der tjente millioner på at sælge brændstof til skibe, og året forinden havde de netop vundet den danske udgave af den prestigefulde vækstpris, Entrepreneur of the Year, som uddeles af revisionsfirmaet EY.

Ugen der gik på ShippingWatch

Rederier:

Ugen, der gik, bød på en ophævelse af navneforbuddet i Monjasa, en topchefs snarlige farvel i Hamburg Süd og fortællingen om, hvordan virksomhedskulturen har ændret sig i Maersk i de sidste fire årtier. Læs også om Endofa, MCC og Olympic Shipping.

Offshore-koncern samler selskaber i jagten på nye markeder

Leverandører:

I det nye år lægger VMS Group tre af sine selskaber sammen under ét. Det sker blandt andet for at skabe rum til en forbedret salgsindsats.

Stena-selskaber åbner kontor i Dubai

Rederier:

Dansk-svenske Stena Weco får for første gang kontor i Dubai, hvor også søsterselskaberne Stena Bulk og Golden Stena Weco skal arbejde fra. "Dubai er et vigtigt mødested for olieindustrien," lyder en af begrundelserne fra CEO Erik Hånell for den nye åbning.

Olympic Shipping får grønt lys til redningsplan

Offshore:

Det norske offshorerederi Olympic Shipping har sikret sig opbakning fra afgørende obligationsholdere og får dermed afværget en konkurs. Reder Stig Remøy bevarer aktiemajoriteten i selskabet, der får alle betalingsfrister udskudt til 2021.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE