Log ind
img_sect_homepage.jpg
Foto: Scorpio Bulkers

Børsfiasko i desperat salg af nye tørlastskibe

Tørlast:

Scorpio Bulkers sælger fem nye Capesize-tørlastskibe for 167 millioner dollars og gennemfører et aktiesplit i det børsnoterede rederi, hvis storstilede planer om at skabe verdens største økoflåde ligger i ruiner.


AF OLE ANDERSEN
Offentliggjort 31.12.15 kl. 07:19

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Tørlast

Banker gør klar til næste fusionrunde i multipurpose

csm_doublebanking_01_2029a26108.jpg Tørlast:

De to hollandske storbanker ING og ABN Amro tvang ved juletid den første større konsolidering igennem i den trængte multipurpose-sektor. Nu venter markedet på, hvad bankerne fremtvinger i det tyske kraftcenter for specialskibe. Drewry ser svag bedring i slutningen af 2017.

Domstol afviser sag mod Dryships

Tørlast:

Endnu et slag mellem det græske tørlastrederi Dryships og en aktionær er endt til fordel for rederiet og dets stifter George Economou. En domstol i Marshall Islands har afvist sagsøgers krav om at stoppe rederiets salg af aktier, oplyser rederiet.

Det har været lidt sjovere at være tørlastreder i 2017

Tørlast:

Raterne har generelt været højere i 2017, som er blevet spået til at være starten på en optur. Et fald siden opturen i foråret har dog dæmpet den boblende optimisme. Og det er måske meget godt, vurderer J.P. Morgan.

Thorco Projects i massiv hollandsk flådeudvidelse

Tørlast:

Thorco-ledet hollandsk selskab samler 61 multipurpose-skibe i nyt joint venture med skibe fra bl.a. de konkursramte Flinter Group og Abis Shipping. Det oplyser Thorcos hollandske chef Otto Torenbosch til ShippingWatch.

Multipurpose-forlis rammer dansk operatør

Tørlast:

Danske Ocean7Projects har mistet fem MPP- og heavy lift-skibe, efter at en storbank har tvunget ejeren, hollandske Abis Shipping, til at sælge dem. Rotterdam Havn er fyldt op med oplagte skibe.

Thor Stadil: Derfor er Thorco Shipping en sund forretning

Tørlast:

Thor og Christian Stadil vil med en opsplitning af Thorco Shipping, hvor det økonomisk belastende køb af skibe trækkes ud af rederiet, vise, at den grundlæggende forretning er sund. "Vi gør blot, hvad vores konkurrenter gør," siger Thor Stadil.

Forsiden lige nu

Havila-familie køber sig ind i norsk offshorerederi

Havila Mars.jpg Rederier:

Familien Sævik, kendt for Havila Shipping, køber sig ind i offshorerederiet Volstad Maritime, der holder til i Ålesund i Norge, skriver norske medier. "Vi ønsker at bidrage til at bygge et stort og lønsomt subsea-selskab," siger Havila-grundlægger Per Sævik ifølge Sysla.

Singapores højesteret erklærer Ezra-selskab konkurs

Offshore:

Endnu et selskab under Singapores engang fremadstormende offshorevirksomhed Ezra har fået dødsstødet. Datterselskabet Lewek Champion, hvor offshorefartøjet af samme navn har arbejdet, er erklæret konkurs af Singapores højesteret.

Store forventninger til Statoil inden regnskab

Offshore:

Ifølge Aftenbladet og Sysla spår analytikerne en tredobling af det justerede driftsresultat for norske Statoil, der torsdag lægger sit kvartalsregnskab på bordet. En højere oliepris igennem første halvdel af i år er med til at give forventningerne et løft.

Bagmandspolitiet: Lars Møller handlede i egen interesse

Leverandører:

Den tidligere direktør for OW Bunkers Singapore-datterselskab, Lars Møller, havde ingen interesse i at snyde med tallene. Sådan lød det forleden fra hans forsvar. Forkert, lyder det fra Bagmandspolitiet. Direktøren kunne sikre sig en større bonus, fremgår det af anklageskriftet.

Tysk familie køber SAL fra japanske K-Line

Rederier:

Briese og Harren-familien har sat sig hårdt på det globale heavy lift segment, efter at K-Line har besluttet at sælge SAL Heavy Lift til selskabet Salto, ejet af Martin og Peter Harren. Med Briese som ejer af BBC Chartering og tæt samarbejdspartner med Harren er koncentrationen i Nordtyskland absolut.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE