Log ind
jacob meldgaard torm.jpg
Foto: Thomas Tolstrup

Torm-chef er åben for konsolidering i produkttank

Tank:

Det danske tankrederi Torm er positiv over for en konsolidering af markedet for produkttank. Større rederier vil være mere interessante for investorer og banker, siger executive director Jacob Meldgaard til ShippingWatch.


AF NIKLAS KRIGSLUND
Offentliggjort 17.05.17 kl. 07:46

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Tank

Kapitalfonde forbereder deres exit fra tankrederier

jacob meldgaard torm.jpg Tank:

En række private equity-selskaber nærmer sig det gyldne tidspunkt for at skille sig af med deres ejerandele i produkttankrederier, og det kan betyde begyndelsen på et opbrud i branchen. Torms topchef Jacob Meldgaard sonderer fusionsmulighederne.

"Teekay skal tilbage til Torben Karlshøjs ånd"

Tank:

CEO Kenneth Hvid har en plan for Teekay Corporation, der bl.a. går ud på at bringe den store canadiske rederigruppe tilbage til stifteren, Torben Karlshøjs, ånd. Det fortæller han til ShippingWatch i sit første interview efter udnævnelsen.

Torm køber fire nye tankskibe fra kinesisk værft

Tank:

Torm køber fire nye MR-skibe fra kinesiske Guangzhou Shipyard, oplyser rederiet. Ordren består også af en option på yderligere fire skibe, som rederiet tager endelig stilling til senere i år, siger CFO Christian Søgaard til ShippingWatch.

Drewry: Derfor bør redere investere i flydende LNG-terminaler

Tank:

De flydende LNG-terminaler, FSRU'er, er en bedre investering end nye LNG-skibe, skriver Drewry i en ny analyse. Det til trods for faldende rater på de flydende terminaler.

Torm og Hafnia i spil i stor fusionbølge

Tank:

En kreds af 5-10 rederier er i spil i den konsolideringsbølge, der er indledt blandt de ledende og kapitalfondsejede rederier i produkttank, vurderer kilder over for ShippingWatch.

Norden vil fortsætte sin udvidelse af tankflåden

Tank:

Danske Norden har været særdeles aktive med at udvide tankflåden i 2017 via opkøb og chartrede skibe. Særligt er det MR-skibe, rederiet har fokus på, mens der også kommer flere handysize-skibe til.

Forsiden lige nu

Analysehus: Mindst 110 rigge skal væk for at bremse nedtur

Maersk Gallant CROP.jpg Offshore:

Massiv overkapacitet i markedet for jack-up-rigge betyder ifølge Rystad Energy, at mindst 110 rigge skal fjernes, før markedet kan komme overkapaciteten til livs, og de sidste års nedtur kan bremses.

Vestager stopper skatterabat til franske og belgiske havne

Havne:

Det er ulovlig statsstøtte, at havne i Belgien og Frankrig er undtaget fra at betale skat af deres overskud, har EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager konkluderet. Havnene skal dog ikke betale støtten tilbage.

Ny CEO for Dan-Bunkering: Vi skal mindst vokse 10 pct

Leverandører:

Dan-Bunkering har det seneste år skåret organisationen til og afskediget folk. Nu skal kerneforretningen styrkes, siger CEO Christoffer Berg Lassen i et interview med ShippingWatch. Samtidig har han dog kig på tre helt nye områder.

Samsung Heavy leverer sorte tal i andet kvartal

Leverandører:

Besparelser på omkostningerne sikrer overskud i andet kvartal for værftet, som må notere faldende salgsindtægter i perioden, skriver sydkoreansk medie.

Kenneth Hvid lander mia-aftale med investeringsfond

Offshore:

Teekay, der har danske Kenneth Hvid som CEO, har indgået en omfattende aftale med det New York-noterede investeringsselskab Brookfield, der skyder adskillige milliarder kroner i Teekay Offshore. Brookfield opnår samtidig en ejerandel på 60 pct. af selskabet.

Finnlines får rekordresultat for første halvår 2017

Rederier:

Italiensk-ejede Finnlines kan fremlægge rekordresultater både for det seneste kvartal og for første halvår 2017. CEO tilskriver den stærke udvikling stigende finsk import- og eksport.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE