Log ind
DSCF9753.jpg

Drewry: Megaskibenes tid rinder ud

Container:

Containerrederiernes stordriftsfordele med de nye megaskibe kan i stigende grad blive spist op af højere afgifter i havnene og omkostninger på land.


AF OLE ANDERSEN
Offentliggjort 09.03.16 kl. 14:08

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Container

SM Shipping mangler tusindvis af containere

korealine.jpg Container:

Det nye sydkoreanske rederi SM Shipping, som er skabt på resterne af Hanjin Shipping, mangler at skaffe omkring 90.000 containere, hvis det skal nå at lancere til marts. En talsperson fra rederiet fortæller, at man arbejder på højtryk for at løse problemet.

En tredjedel af panamax-flåden over 15 år blev skrottet i 2016

Container:

Trods massiv ophugning af panamax-containerskibe ændrer det ikke mærkbart på industriens grundlæggende problemer med overkapacitet, konstaterer Seaintel.

Analytiker: CMA CGM en oplagt køber af Hongkong-rederi

Container:

Containeranalytiker Rahul Kapoor fra Drewy ser det franske containerrederi CMA CGM som den mest sandsynlige opkøber af Orient Overseas i Hongkong.

Domstol giver rederi ansvaret for højdramatisk skibsforlis

Container:

En domstol har tilkendegivet, at Japans største rederi Mitsui OSK Lines og ikke skibsværftet Mitsubishi har ansvaret for containerskibet MOL Comforts forlis, hvor skibet brækkede midt over. En milepæl i sagen, siger advokat Jesper Windahl, Windahl Sandroos & Co, der forventer en stribe nye erstatningskrav.

Maersk Line-skib går på grund ved Italien

Container:

Det grundstødte containerskib måtte slæbes fri af tre slæbebåde i stræde mellem Sicilien og Italiens fastland, oplyser den italienske kystvagt.

Maersk vandt Hamburg Süd efter budkrig

Container:

Flere rederier ud over Maersk Line var interesseret i at overtage Hamburg Süd fra Oetker-familien. Det har formentlig presset prisen i vejret.

Forsiden lige nu

Rederiforeningen: EU's digitale skibsfart en dundrende fiasko

Peter Olsen.JPG Rederier:

I et debatindlæg retter Danmarks Rederiforenings transportpolitiske chef Peter Olsen skarp kritik mod EU's "Single Window", som han betegner som "en dundrende fiasko".

Orskov ramt på bundlinjen i femårigt lavpunkt

Leverandører:

Resultatet hos Frederikshavn-værftet Orskov Yard landede på det laveste niveau i fem år i det seneste regnskabsår. Det bliver ikke bedre i år, siger salgsdirektør Lars Fischer til ShippingWatch.

IMF fastholder globalt vækstskøn og skruer op for USA

Services:

Valutafonden venter i en revideret prognose, at den globale vækst i 2017 tiltager til 3,4 pct. og 3,8 pct. året efter. Den kommende præsident Trump er dog en joker i forhold til vækstskønnet.

Medie: Ross må sælge ud for at blive Trumps handelsminister

Rederier:

Storinvestoren Wilbur Ross har fået mere tid til at udrede sine investeringer i bl.a. shipping før en høring onsdag. Men han må sælge ud af en lang række investeringer og opgive vigtige poster, skriver Wall Street Journal.

Siemens og Chevron laver aftaler med norsk rederi

Offshore:

Det norske servicerederi Eidesvik har indgået to kontrakter med Siemens og Chevron på to offshorefartøjer. Rederiet leverede et stort underskud sidste år på grund af nedskrivninger på supply-skibe.

Aker BP udruller storstilet strategi

Offshore:

Den nyetablerede olie- og gasgigant vil være størst på den norske sokkel, når det kommer til udforskning efter nye olieboringer. Samtidig loves aktionærerne et årligt udbytte på 250 mio. dollars, der skal øges, når Johan Sverdrup-feltet kommer i produktion.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE