Log ind
DSCF9753.jpg

CMA CGM får overskud på 567 mio USD i 2015

Container:

Franske CMA CGM forlader 2015 med et konsolideret overskud på 567 millioner dollars og en lille tilbagegang fra 2014. "Begyndelsen på 2016 har været hård og præget af fragtrater under pres," siger næstformand Rodolphe Saadé.


AF KATRINE GRØNVALD RAUN
Offentliggjort 08.03.16 kl. 07:14

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Container

Medie: Hyundai forhandler med 2M i København

hyundaimerchantmarine.jpg Container:

Forhandlingerne mellem Hyundai Merchant Marine og 2M-alliancen, som består af Maersk Line og MSC, er i denne uge gået ind i sin sidste fase i København. Det skriver Yonhap News.

Så store bliver Maersk og Hamburg Süd på Brasilien

Container:

På basis af tal fra det brasilianske analyseinstitut Datamar kommer Solve Shipping i Sao Paulo med et præcis bud på, hvor store Maersk Line og Hamburg Süd bliver på det vigtige og givtige reefermarked ud af Sydamerikas store landbrugsland.

Antallet af oplagte containerskibe eksploderer efter konkurs

Container:

Hanjin Shippings konkurs betyder, at andelen af oplagte skibe næsten er fordoblet i forhold til sidste år.

De var årgangen der lagde grunden til Maersk Line

Container:

Mercator-partner Jesper Kjædegaard startede en lang karriere hos Maersk på et hotel i Peder Skrams Gade i København i 1978. Året efter Maersk for alvor gik ind i container. ShippingWatch portrætterer Maersk-kulturen gennem fire personer fra hvert sit årti. Her er den første.

Medie: Korea Line-ejer trækker bud på Hanjins terminaler

Container:

SM Group, som ejer Korea Line, dropper sit bud på Hanjins andel af terminalselskab Total Terminals International. Istedet ligner Hyundai Merchant Marine og MSC nu de oplagte købere af selskabet, som dækker over terminalen i Long Beach i USA.

Femte kvartal i træk med driftsunderskud i container

Container:

De store containerrederier har kørt med driftsunderskud for femte kvartal i træk. Kun Hapag-Lloyd og Wan Hai havde positive marginer, skriver Alphaliner i sit seneste nyhedsbrev.

Forsiden lige nu

I 90'erne erobrede Maersk-folkene Det Vilde Østen

2.P_A.jpg Container:

Slangeblod og levende fisk var på menuen, da Mærsk Mc-Kinney Møllers personlige assistent Jesper Præstensgaard tog ud i 90'ernes Vilde Østen for at gøre forretning. Dette er det andet portræt i rækken om Maersks kultur og medarbejdere gennem fire årtier.

Rederiforening: Drop lokale forsøg på at tæmme skibsfartens CO2

Rederier:

Danmarks Rederiforening er uenig i miljøorganisationen Transport & Environments krav til EU om at rubbe neglene med at få skibsfarten inkluderet i det europæiske CO2-kvotesystem.

Søfartsstyrelsens medarbejdere bliver trods udflytning

Services:

Det går lettere end forventet med udflytningen af Søfartsstyrelsen. Nogle har sagt deres job op, fordi styrelsen flytter til Korsør, men der er ikke flere, der forlader deres arbejdet i forhold til året før, fortæller tillidsmand til ShippingWatch.

Svingdøren snurrer i Monjasa efter bedrageridom

Services:

Monjasa skifter direktøren i sin danske forretning, Ricky Kenbjerg, ud. Den danske butik er blevet markant mindre, efter at koncernen flyttede sin hovedforretning til Dubai. Bunkerbranchen er lettet over, at der nu er et navn på sagen.

Børnebørn træder ind i Maersk-fonden

Rederier:

To af Mærsk Mc-Kinney Møllers børnebørn er blevet medlemmer af det øverste organ i Maersk-dynastiet: A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål.

Shell er tæt på olieaftale med Iran

Offshore:

En talsperson for Irans olieministerium fortæller til Wall Street Journal, at landet forventer at lande en aftale med Shell. Nyheden kommer efter, at Total lukkede en aftale med Iran i november som det første vestlige selskab, siden sanktionerne blev ophævet.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE