Log ind
OsakaExpress.jpg
Foto: Hapag-Lloyd

Alphaliner: Oplagt flåde rammer seksårigt højdepunkt

Container:

Den oplagte flåde af containerskibe er skudt til vejrs og rammer et seksårigt højdepunkt efter det kinesiske nytår, skriver Alphaliner.


AF Daniel Logan Berg-Munch
Offentliggjort 03.03.16 kl. 11:42

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Container

Royal Arctic Line klar til brud med historisk monopol på Grønland

RAL royal arctic line Arina Arctica.jpg Container:

Royal Arctic Lines monopol på søfragt i Grønland er i spil, når rederiet indleder sit nye partnerskab med islandske Eimskip. "Man kan spørge sig selv, om det er nødvendigt at have en koncession," siger adm. direktør Verner Hammeken, Royal Arctic Lines, til ShippingWatch.

Hanjin ventes at indlevere ny redningsplan denne uge

Container:

Koreanske Hanjin Shipping vil eftersigende indlevere sin seneste restruktureringsplan i løbet af den kommende uge, hvor ejeren Hanjin Group ifølge et medie vil træde til med yderligere hjælp. Rederiet også skulle være tættere på at nå til enighed med især én genstridig skibsejer.

Moody's ser ingen bedring på containermarkedet i 2016

Container:

Blodfattig vækst i verdenshandlen og alt for mange skibe får ratingbureauet Moody's til at spå problemer for containerrederierne i resten af 2016. Bureauet hæfter sig ved resultaterne i Maersk Line og Hapag-Lloyd.

Royal Arctic Line sælger Aalborg-selskaber og fyrer ledere

Container:

Ledende medarbejdere mister jobbet efter en strømlining af Royal Arctic Line, som indebærer salget af tre selskaber til Aalborg Havn. Nu er gennemgående transporter til Grønland næste punkt på dagsordnen, siger CEO til ShippingWatch.

SeaIntel: Maersk og MSC mister deres særstatus

Container:

Før var der Maersk Line, MSC og alle de andre, men idag er det lykkedes for CMA CGM, Cosco, Evergreen og snart Hapag-Lloyd at komne op i den absolutte top på containermarkedet og dermed udfordre 2M-rederiernes særstatus. SeaIntel forudser, at det kun vil skærpe konkurrencen.

Hanjins skæbne afgøres inden den 4. september

Container:

De næste to uger bliver sandsynligvis afgørende for det kriseramte containerrederi Hanjin Shipping, der har indtil 4. september til at få en restruktureringsplan på plads med sine kreditorer, skibsejere og obligationsholdere.

Forsiden lige nu

Massefyring i Maersk Supply Service rammer officerer hårdt

Maersk Supply Service5.jpg Offshore:

Mere end halvdelen af de 400 afskedigelser i Maersk Supply Service vil ramme officerer. Det bekræfter rederiet over for ShippingWatch. Alle nationaliteter i flåden berøres.

Maersk Supply sælger flere skibe fra

Offshore:

Det udmeldte frasalg af 20 supplyskibe tager fart med salg af yderligere to skibe til et tyrkisk selskab. Skibenes fremtid er muligvis som flydende kraftværker.

Singapore overtager verdenskendt shippingindeks

Rederier:

Aktiebørsen i Singapore betaler 750 mio. kr. for Baltic Dry-indekset.

Monjasa sikrer sig kreditaftale med fransk storbank

Leverandører:

Bunkerselskabet Monjasa har indgået en ny kreditaftale med den franske bank Société Générale på 80 mio. dollars. Aftalen dækker ifølge Monjasa en væsentlig del af virksomhedens finansieringsbehov.

Lave oliepriser i meget lang tid

Offshore:

Analyse: Først i 2031 vil råoliepriserne være tilbage på det niveau, som de havde, før oliepriskrigen satte ind.

Flere norske milliardærer vil i lag med offshorerederier

Offshore:

To nye norske milliardærer melder sig i opkøbsjagten på de kriseramte offshorerederier, som blandt andet Kristian Siem og John Fredriksen allerede er i fuld gang med. Det skriver den norske Finansavisen.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE