Log ind
singapore2.jpg
Foto: Ed Wray/AP/POLFOTO/arkiv

Singapores afskibere: Container-alliancer forringer servicen

Container:

De mange alliancer og sammenlægninger i containerbranchen skaber dårligere dækning på de mindre ruter. Det siger Singapore National Shippers’ Council i et interview med ShippingWatch. De lave rater gør kun situationen værre, mener han.


AF TENNA SCHOER
Offentliggjort 14.01.16 kl. 13:45

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Container

Medie: Hyundai forhandler med 2M i København

hyundaimerchantmarine.jpg Container:

Forhandlingerne mellem Hyundai Merchant Marine og 2M-alliancen, som består af Maersk Line og MSC, er i denne uge gået ind i sin sidste fase i København. Det skriver Yonhap News.

Så store bliver Maersk og Hamburg Süd på Brasilien

Container:

På basis af tal fra det brasilianske analyseinstitut Datamar kommer Solve Shipping i Sao Paulo med et præcis bud på, hvor store Maersk Line og Hamburg Süd bliver på det vigtige og givtige reefermarked ud af Sydamerikas store landbrugsland.

Antallet af oplagte containerskibe eksploderer efter konkurs

Container:

Hanjin Shippings konkurs betyder, at andelen af oplagte skibe næsten er fordoblet i forhold til sidste år.

De var årgangen der lagde grunden til Maersk Line

Container:

Mercator-partner Jesper Kjædegaard startede en lang karriere hos Maersk på et hotel i Peder Skrams Gade i København i 1978. Året efter Maersk for alvor gik ind i container. ShippingWatch portrætterer Maersk-kulturen gennem fire personer fra hvert sit årti. Her er den første.

Medie: Korea Line-ejer trækker bud på Hanjins terminaler

Container:

SM Group, som ejer Korea Line, dropper sit bud på Hanjins andel af terminalselskab Total Terminals International. Istedet ligner Hyundai Merchant Marine og MSC nu de oplagte købere af selskabet, som dækker over terminalen i Long Beach i USA.

Politiker: Yang Ming bør fusionere med havneselskab

Container:

Det taiwanesiske containerrederi Yang Ming bør fusionere med det statsejede havneselskab Taiwan International Port Corp. Det mener et medlem af parlamentet i Taiwan.

Forsiden lige nu

Svingdøren snurrer i Monjasa efter bedrageridom

monjasa.jpg Services:

Monjasa skifter direktøren i sin danske forretning, Ricky Kenbjerg, ud. Den danske butik er blevet markant mindre, efter at koncernen flyttede sin hovedforretning til Dubai. Bunkerbranchen er lettet over, at der nu er et navn på sagen.

Børnebørn træder ind i Maersk-fonden

Rederier:

To af Mærsk Mc-Kinney Møllers børnebørn er blevet medlemmer af det øverste organ i Maersk-dynastiet: A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål.

Shell er tæt på olieaftale med Iran

Offshore:

En talsperson for Irans olieministerium fortæller til Wall Street Journal, at landet forventer at lande en aftale med Shell. Nyheden kommer efter, at Total lukkede en aftale med Iran i november som det første vestlige selskab, siden sanktionerne blev ophævet.

NGO: Skibsfarten kan underminere CO2-reduktioner

Rederier:

Hvis skibsfarten ikke meget snart får vedtaget en plan for CO2-reduktioner, vil gevinsten fra de øvrige CO2-besparelser på europæisk landtransport blive reduceret kraftigt, lyder det fra Transport & Environment.

Super Puma afskrevet endeligt af Statoil

Offshore:

Det norske olieselskab afviser at bruge helikoptere af typen EC225 Super Puma igen, uanset om de norske myndigheder måtte vælge at hæve flyveforbuddet mod helikoptertypen, som var involveret i en dødsulykke i Bergen tidligere på året.

Trafigura ser mere usikkerhed i råvaremarkedet

Leverandører:

Det store handelshus Trafigura kom ud af regnskabsåret 2015/16 med en noget lavere bundlinje. De lave råvarepriser sendte dog voluminerne i vejret, og Trafigura venter fortsat udfordrende markedsvilkår og pres på især producenterne i løbet af 2017.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE