Log ind
Maersk line container havn kina ningbo 3x5.jpg
Foto: POLFOTO/AP/Eugene Hoshiko

Desperate redere satte ny rekord i rateforhøjelser

Container:

13 gange forsøgte containerrederne på Asien-Europa i 2015 af hæve priserne med helt urealistiske rateforhøjelser, der havde den stik modsatte effekt. Ifølge Alphaliner er frekvensen uden fortilfælde.


AF OLE ANDERSEN
Offentliggjort 30.12.15 kl. 08:54

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Container

Dansk-ledet arabisk rederi taber kæmpe summer

Jorn Hinge.jpg Container:

For første gang er der fremlagt nøgletal for United Arab Shipping Company, der er tæt på en fusion med Hapag-Lloyd. Tallene afslører ifølge Alphaliner enorme tab og voldsom gæld i rederiet, der bl.a. har tidligere Maersk-medarbejdere i ledelsen.

Royal Arctic Line klar til brud med historisk monopol på Grønland

Container:

Royal Arctic Lines monopol på søfragt i Grønland er i spil, når rederiet indleder sit nye partnerskab med islandske Eimskip. "Man kan spørge sig selv, om det er nødvendigt at have en koncession," siger adm. direktør Verner Hammeken, Royal Arctic Lines, til ShippingWatch.

Royal Arctic-formand støtter opgør med monopol

Container:

Bestyrelsesformanden i Royal Arctic Line er klar til at drøfte muligheden for et monopolbrud med rederiets ejer, Grønlands Selvstyre. Den historiske koncession er dyr for det grønlandske samfund, siger Kuno Fencker til ShippingWatch.

Hanjin ventes at indlevere ny redningsplan denne uge

Container:

Koreanske Hanjin Shipping vil eftersigende indlevere sin seneste restruktureringsplan i løbet af den kommende uge, hvor ejeren Hanjin Group ifølge et medie vil træde til med yderligere hjælp. Rederiet også skulle være tættere på at nå til enighed med især én genstridig skibsejer.

Royal Arctic Line sælger Aalborg-selskaber og fyrer ledere

Container:

Ledende medarbejdere mister jobbet efter en strømlining af Royal Arctic Line, som indebærer salget af tre selskaber til Aalborg Havn. Nu er gennemgående transporter til Grønland næste punkt på dagsordnen, siger CEO til ShippingWatch.

SeaIntel: Maersk og MSC mister deres særstatus

Container:

Før var der Maersk Line, MSC og alle de andre, men idag er det lykkedes for CMA CGM, Cosco, Evergreen og snart Hapag-Lloyd at komne op i den absolutte top på containermarkedet og dermed udfordre 2M-rederiernes særstatus. SeaIntel forudser, at det kun vil skærpe konkurrencen.

Forsiden lige nu

Royal Arctic-formand støtter opgør med monopol

kunofencker.jpg Container:

Bestyrelsesformanden i Royal Arctic Line er klar til at drøfte muligheden for et monopolbrud med rederiets ejer, Grønlands Selvstyre. Den historiske koncession er dyr for det grønlandske samfund, siger Kuno Fencker til ShippingWatch.

Lars Jensen: UASC gamblede på store skibe og tabte

Container:

De første regnskabstal fra det arabisk-ejede UASC er fortællingen om et containerrederi, der gik ind i en risikabel satsning på ultrastore skibe - og endte med at tabe det hele. Halvdelen af kassebeholdningen forsvandt inden for halvandet år, påpeger Lars Jensen, SeaIntelligence Consulting.

Trecifret milliontab i Fredriksens tørlastrederi

Tørlast:

John Fredriksens tørlastrederi Golden Ocean fortsatte nedturen i første halvår, hvor rederiet fik et minus på 107,5 mio. dollars. Golden Ocean fik leveret en capesize-nybygning i perioden, men udskød leveringen af en række andre.

LPG-krise sætter sig spor hos Avance Gas i andet kvartal

Tank:

Avance Gas' omsætning blev mere end halveret, og resultatet landede i minus i andet kvartal i pr. Markederne er skuffende, lyder det fra ledelsen i LPG-rederiet med en flåde på 14 af de kæmpestore gasskibe.

Prosafe kigger frem efter overskud og ny aftale

Offshore:

Markedet for offshore service er stadig svært, men en ny finansieringsaftale betyder, at Prosafe, der driver hotelskibe, kan se fremad. Samtidig er det lykkedes at lave et overskud på driften og bundlinjen i andet kvartal af 2016.

Norske offshoreinvesteringer får et hak nedad i 2016

Offshore:

De norske olieselskaber ventes at foretage endnu færre investeringer i 2016 end tidligere antaget. Det viser tal fra det norske statistikbureau.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE