Log ind
Hapagvietnam.jpg
Foto: APM Terminals

SeaIntel: Containerrederierne er stærkt forgældede

Container:

Containerrederne er væsentligt mere forgældede end industrier som luftfart og vejtransport. Især for tre af 15 store rederier, som SeaIntel har gransket, synes situationen af være alvorlig.


AF OLE ANDERSEN
Offentliggjort 21.12.15 kl. 10:27

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Container

Store skibe har reduceret antal af afgange betragteligt

oscar_algeciras_01.jpg Container:

Siden den første generation af større containerskibe kom på vandet i 2012, er det kun gået én vej for antallet af ugentlige afgange på de store ruter. SeaIntel har opgjort hvor mange afgange, de store skibe har reduceret sejlplanen med.

Europa-raterne retter sig oven på tre ugers fald

Container:

Spotpriserne på containerfragt fra Asien og ud i verden bød på en stigning i sidste uge ifølge seneste opdatering af SCFI-indekset.

Drewry: Maersk Line slår alle på nye skibe i 2017

Container:

Der er nye containerskibe på vej ind i flåden med en samlet kapacitet på 1,7 mio teu, fremgår det af en opgørelse fra Drewry. Verdens absolut største containerederi, Maersk Line, er det rederi, der modtager flest.

Maersk bliver kortvarigt ejer af verdens største skib

Container:

Tirsdag i denne uge blev skibet Madrid Maersk leveret fra det sydkoreanske skibsværft Daewoo. Skibets rekordhøje kapacitet bliver dog snart slået.

Konkurrenterne overhaler Maersk Line i 2017

Container:

2017 viser de første tegn på bedring i det trængte containermarked, fremgår det af en sammenligning af kvartalsresultaterne i de store rederier, som SeaIntel har udarbejdet. Men den viser også, at Maersk Line har fået baghjul af flere af sine konkurrenter, når det gælder indtjeningen.

Maersk Line: Vi har et serviceproblem

Container:

Kunderne har sagt det længe, og nu dokumenterer tal, at containerrederierne slet ikke kan leve op til sejlplanerne. Maersk Line erkender over for ShippingWatch, at industrien og rederiet selv ikke gør det godt nok. "Vi har et problem med servicen, der skal løses."

Forsiden lige nu

Noble Group er ude i en kamp for overlevelse

Ocean Emerald-Discharging coal in Tanjung Bin1.jpg Tørlast:

Det store asiatiske råvareselskab Noble Group, der blandt andet består af tørlastrederiet Noble Chartering med danske Michael Nagler i spidsen, er ude i en reel overlevelseskamp. Dårlige nyheder de seneste uger giver næring til tvivlen om fremtiden for gruppen, der er noteret i Singapore.

Pontoppidan: Nordic Shipholdings børsplaner er intakte

Tank:

"Det er svært for mange selskaber at børsnotere i øjeblikket, og derfor kan nogen måske se en interesse i at være med på den platform, vi har i København," siger bestyrelsesformand Knud Pontoppidan i Nordic Shipholding til ShippingWatch.

Frontline ramt af svage rater i første kvartal

Tank:

Råolierederiet Frontline må se sit overskud dykke i første kvartal af 2017, hvor raterne har været svage på tankmarkedet. Topchefen er dog optimistisk og fastholder strategien om at vokse trods de fejlslagne forsøg på at overtage konkurrenten DHT.

Statoil sætter navn på favorit til ny formand

Offshore:

Efter at han mandag sagde sin topstilling gennem ni år op, er 60-årig geofysiker nu nomineret til posten som ny bestyrelsesformand i nordens største energiselskab.

BW Offshore gik tilbage i første kvartal

Rederier:

BW Groups offshorerederi fik et betydeligt mindre driftsresultat i første kvartal i år end i det foregående kvartal. Selskabet ser sig efter kvartalet rustet til nye projekter blandt andet på grund af et nyt partnerskab med ICBC.

Bernhard Schulte udvider igen sin tilstedeværelse i Latinamerika

Rederier:

For anden gang på et år åbner tyske Bernhard Schulte Shipmanagement nyt kontor i Mexico for at styrke sin tilstedeværelse i hele Latinamerika.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE