Log ind
havn bremerhaven 6 kaj cma cgm
Foto: EUROGATE

SeaIntel: 2M kan betyde fire kæmpe alliancer

Container:

MSC og Maersk Lines indgåelse af den nye 2M-aftale om at dele skibe betyder, at nye alliancer meget vel kan se dagens lys. Det vurderer SeaIntel i en ny analyse.


AF LOUISE VOGDRUP-SCHMIDT
Offentliggjort 14.07.14 kl. 09:55

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Container

Hapag-Lloyd: 2016 var utilfredsstillende

rolfhabbenjansen.jpg Container:

"Bundlinjen er stadig, at resultatet ikke er tilfredsstillende," siger CEO i Hapag-Lloyd, Rolf Habben Jansen, om regnskabet for sidste år. 2017 er også begyndt hårdt for rederiet.

Seaintel: Hold øje med raterne efter 1. april

Container:

Det bliver vigtigt at se, hvordan raterne udvikler sig efter 1. april, hvor de nye alliancer på containermarkedet træder i kraft. Det skriver analysehuset Seaintel, som er spændt på at se, hvordan dynamikken vil ændre sig, når de tre nye alliancer bliver en realitet.

Dansker indtræder i topledelsen hos CMA CGM

Container:

Verdens tredjestørste containerrederi har valgt en dansker som en af topchefen Rodolphe Saadés allertætteste medarbejdere og COO i det store franske rederi, erfarer ShippingWatch. Der er tale om en tidligere Maersk-mand. Se hvem.

Drewry: Maersk Line slår alle på nye skibe i 2017

Container:

Der er nye containerskibe på vej ind i flåden med en samlet kapacitet på 1,7 mio teu, fremgår det af en opgørelse fra Drewry. Verdens absolut største containerederi, Maersk Line, er det rederi, der modtager flest.

Royal Arctic Line vil opsige historisk havneaftale

Container:

Royal Arctic Line har meddelt sine ansatte i Aalborg, at rederiet omlægger sit rutenet fra 2019, og at den nye rute ikke indbefatter Aalborg Havn. Havnens bestyrelse er overraskede over udmeldingen.

Maersk og Hamburg Süd giver indrømmelser til EU

Container:

EU-Kommissionen udsætter sin endelige beslutning om Maersk Lines overtagelse af Hamburg Süd. Det sker efter indrømmelser fra de to rederier. Maersk Line betegner det som standard procedure og regner med en godkendelse den 10. april.

Forsiden lige nu

OW Bunkers tidligere topchef er død

Jim Pedersen.jpg Mennesker:

Jim Pedersen er død efter længere tids sygdom, bekræfter hans advokat.

J. Lauritzen dropper møde med obligationsejere

Tørlast:

Det danske tørlastrederi J. Lauritzen opgiver at nå til enighed med en gruppe af genstridige obligationsejere forud for et møde tirsdag. På mødet skulle långiverne stemme om rederiets forslag om en udsættelse af gæld for 500 mio. norske. kr. J. Lauritzen arbejder nu på et nyt forslag.

Ultragas med første underskud siden 2013

Rederier:

Sidste år faldt omsætningen med knap 23 pct. i tankrederet Ultragas, som leverede det første tab på bundlinjen siden 2013. "Dramatisk fald i indtjeningsevnen" i både marked og selskab, lyder det fra CEO Martin Fruergaard.

Hafnia Tankers bestiller to nybygninger i Kina

Tank:

Tankrederiet med hovedkontor i Hellerup har gennem et kinesisk joint venture bestilt to større nybygninger til en pris på 74 mio. dollars.

Nedskrivninger på skibe trak ned hos Topaz i 2016

Offshore:

Offshorerederiet Topaz Energy and Marines resultat for 2016 er markant mærket af nedskrivninger på skibe. 2016 var hårdt, og 2017 vil også være udfordrende, skriver ledelsen i regnskabet.

Medier: Deloitte straffes for rolle i sydkoreansk værftsskandale

Services:

Det sydkoreanske finanstilsyn vil sanktionere revisionsfirmaet Deloitte i et år for svindelskandalen om regnskabsfusk på kæmpeværftet Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE