Log ind
Culzean.jpg

Olieselskaberne sprang fra Nordsø-aftale i sidste øjeblik - og fik lempeligere modregning

Offshore:

Den stod på armlægning mellem staten og olieselskaberne i det langstrakte forhandlingsforløb om en ny Nordsø-aftale. Regeringen var klar til at finansiere dele af skatterabatten til olieselskaberne med forringelser i dagpengesystemet.


AF NIELS SANDØE OG DORTE IPSEN BODDUM
Offentliggjort 24.03.17 kl. 19:17

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Offshore

Dongs oliesalg kan give tiltrængt boost til Nordsøen

siri energy olie boring gas-7997261035699568047.jpg Offshore:

Den nye ejer af Dongs olie- og gasdivision varsler store investeringer, og det kan give tiltrængte arbejdspladser.

Halvdelen af Island Offshores skibe arbejdsløse i første kvartal

Offshore:

Svage markeder og oplagte skibe påvirkede offshorerederiet i første kvartal, hvor det endte med røde tal på bundlinjen. Planen med at lande en aftale med selskabets långivere tager længere tid end først forventet.

Statoil sætter navn på favorit til ny formand

Offshore:

Efter at han mandag sagde sin topstilling gennem ni år op, er 60-årig geofysiker nu nomineret til posten som ny bestyrelsesformand i nordens største energiselskab.

Seadrills CEO: Vi ender sandsynligvis i retten

Offshore:

CEO Per Wullf forventer, at Seadrill må gå rettens vej for at søge om konkursbeskyttelse, fordi selskabet ikke tror på, at alle obligationsejere vil gå med til det nye forslag om restrukturering. Opdateret

Frasalg giver overskud til Atlantic Petroleum

Offshore:

Atlantic Petroleum er til trods for en omsætning, der lyder på et rundt 0, kommet ud af første kvartal med et overskud takket være et frasalg. Egenkapitalen er dog stadig i minus.

Seadrill kan være tæt på frisk kapital fra ny investor

Offshore:

Det John Fredriksen-kontrollerede rigselskab kommer ud af første kvartal med fald på omsætningen og et driftsresultat, der stort set er halveret i forhold til samme periode sidste år. En ny investor kan desuden være på vej ind i selskabet.

Forsiden lige nu

Shippingkrisen tynger stadig tysk bank

Hannover 2.jpg Services:

Norddeutsche Landesbank har forbedret bundlinjen med over 300 mio. euro, men problemerne i den tyske shippingindustri trækker stadig ned for banken. I alt er man eksponeret mod shipping for 15,9 mia. euro.

Noble Group er ude i en kamp for overlevelse

Tørlast:

Det store asiatiske råvareselskab Noble Group, der blandt andet består af tørlastrederiet Noble Chartering med danske Michael Nagler i spidsen, er ude i en reel overlevelseskamp. Dårlige nyheder de seneste uger giver næring til tvivlen om fremtiden for gruppen, der er noteret i Singapore.

Pontoppidan: Nordic Shipholdings børsplaner er intakte

Tank:

"Det er svært for mange selskaber at børsnotere i øjeblikket, og derfor kan nogen måske se en interesse i at være med på den platform, vi har i København," siger bestyrelsesformand Knud Pontoppidan i Nordic Shipholding til ShippingWatch.

Frontline ramt af svage rater i første kvartal

Tank:

Råolierederiet Frontline må se sit overskud dykke i første kvartal af 2017, hvor raterne har været svage på tankmarkedet. Topchefen er dog optimistisk og fastholder strategien om at vokse trods de fejlslagne forsøg på at overtage konkurrenten DHT.

Statoil sætter navn på favorit til ny formand

Offshore:

Efter at han mandag sagde sin topstilling gennem ni år op, er 60-årig geofysiker nu nomineret til posten som ny bestyrelsesformand i nordens største energiselskab.

BW Offshore gik tilbage i første kvartal

Rederier:

BW Groups offshorerederi fik et betydeligt mindre driftsresultat i første kvartal i år end i det foregående kvartal. Selskabet ser sig efter kvartalet rustet til nye projekter blandt andet på grund af et nyt partnerskab med ICBC.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE