Log ind
dilma.jpg
Præsident Dilma Rousseff fra Arbejderpartiet er tidligere energiminister og sad i bestyrelsen af Petrobras fra 1998 til 2002.
Foto: Eraldo Peres/AP/Polfoto

Er en rigsretssag i Brasilien dødsstødet for olielandet?

Offshore:

På søndag kan et politisk flertal i Brasilien beslutte at stille præsident Dilma Rousseff for en rigsret. ShippingWatch har talt med en række centrale aktører i landets oliehovedstad Rio de Janeiro, om det politiske kollaps også er dødsstødet for det engang så lovende olieland.


AF NIKLAS KRIGSLUND
Offentliggjort 15.04.16 kl. 12:04

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Offshore

Iran ser nærmere på plan fra Maersk Oil

maersk oil olie Offshore:

Maersk Oil har ifølge avisen Financial Tribune indsendt en plan for, hvordan oliereserverne i det iranske felt South Pars kan videreudvikles. National Iranian Oil Company gransker nu planerne, skriver det normalt velinformerede medie.

Iran afviser Maersk Oils plan for kæmpe gasfelt

Offshore:

Maersk Oil havde indsendt en udviklingsplan for næste fase af South Pars, et enormt gas- og oliefelt i Den Persiske Golf, men det har iranerne nu afvist. Det skriver Reuters.

Norsk rederichef om offshorekrisen: "Vi har set bunden"

Offshore:

Stig Remøy, som står bag Olympic Subsea, tror på, at det værste er overstået på offshoremarkedet. 10 af rederiets 11 subsea-skibe er nu i arbejde efter en svær restrukturering for et halvt år siden.

Rigselskaber ser spirrende tegn på bedring

Offshore:

Songa Offshore, Odfjell Drilling og Ensco ser tegn på øget aktivitet i rigmarkedet, skriver norske Finansavisen. Ingen af selskaberne tror dog på en markant bedring i markedet på den korte bane.

Subsea7 får forlænget kontrakter for millioner

Offshore:

Offshorerederiet Subsea7 har fået forlænget kontrakter på tre skibe, der arbejder for det brasilianske olieselskab Petrobras. Forlængelserne har en værdi af 250 mio. dollars.

Medie: Fransk selskab ser ud til at overgå Maersk i Iran

Offshore:

Franske Total ventes at sætte de sidste underskrifter på kontrakten med Irans nationale olie- og gasselskab, National Iranian Oil Co., inden for de næste par uger, skriver Bloomberg News.

Forsiden lige nu

JP Morgan: Om to år kan råolie ramme bunden af markedet

Luxembourg.jpg Tank:

En snarlig bedring for råoliesegmentet bliver kortvarig, mener den amerikanske bank J.P. Morgan. Mange ordrer vejer tungt og vil sende markedet mod bunden senest i 2020, lyder vurderingen.

Keppel Offshore & Marine går i minus

Leverandører:

Keppels marineforretning, som dækker over flere værfter med speciale i offshore, har fået et minus i årets første seks måneder. I samme periode sidste år lød overskuddet på 177 mio. dollars. Det er offshorekrisen, som trækker ned.

Ugens vigtige historier på ShippingWatch

Rederier:

Blandt ugens historier finder man regnskaber fra leverandørerne Alfa Laval og Wärtsilä, et møde med Dan-Bunkerings nye CEO, mens DSV og Gøteborg Havn fortalte om at kommunikere i helt særlige situationer.

Olieprisen tager et dyk efter nyhed om stor Opec-produktion

Leverandører:

Olieprisen har fredag taget en pludselig nedtur efter nyheden om, at denne måneds produktion hos oliekartellet Opec bliver den største i indeværende år.

Konflikt i Gøteborg har krævet konstant kommunikation fra havnen

Havne:

Direktør i Gøteborg Havn, Magnus Kårestedt, har det sidste halvandet år brugt en stor del af sin tid på at håndtere konflikten i Gøteborg Havn mellem APM Terminals og havnearbejderne. Mange forstår ikke konfliktens kerne, siger han i ShippingWatchs seneste artikel om kommunikation.

Exxon sagsøger det amerikanske finansministerium

Leverandører:

Det amerikanske olieselskab Exxon Mobil har sagsøgt det amerikanske finansministerium i forbindelse med anklager om brud på sanktioner mod Rusland i 2014.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE