Log ind
Maersk Supply Service Achiever
Foto: Maersk Supply Service

Clarksons Platou: Markant opsving for ankerfartøjer i Nordsøen

Offshore:

Den lidende supplysektor i Nordsøen oplevede et voldsomt og kærkomment opsving i raterne for ankerfartøjerne i slutningen af februar med rater på helt op til 100.000 pund om dagen og alt udsolgt.


AF OLE ANDERSEN
Offentliggjort 23.03.16 kl. 10:21

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Offshore

Seadrill taber 158 mio dollars i andet kvartal

JOhnF.jpg Offshore:

John Fredriksens boreselskab Seadrill har tabt 158 mio. dollars i andet kvartal, og knap halvdelen af selskabets rigge er lagt op. Alt er sat ind på at lande redningsplanen om under en måned, lyder det fra CEO Anton Dibowitz.

Seadrills problemer har sendt børsværdien i bund

Offshore:

Aktiekursen for John Fredriksens boreselskab Seadrill er forud for offentliggørelsen af halvårsregnskabet torsdag på det laveste niveau i fem år, og alene i år er børsværdien dalet med mere end 90 pct.

Maersk Drilling er i "dybere samtaler" om fremtiden

Offshore:

Med salget af Maersk Oil er der for alvor taget hul på udskillelsen af Maersk-gruppens energidivision. I et interview med ShippingWatch fortæller CEO for Maersk Drilling Jørn Madsen, at selskabet lige nu er i flere "dybere samtaler" med andre aktører om sin fremtid.

Prosafe glæder sig over Sverdrup-kontrakt i svær tid

Offshore:

Det er svære tider på markedet for hotelrigge, hvor nedturen igen slår hul på Prosafes bundlinjen. Derfor glæder selskabets danske topchef sig over en stor kontrakt med Statoil på Johan Sverdrup-feltet.

Professor: Skattetrykket får Total til at vælge Norge fra

Offshore:

Det vækker bekymring i Norge, at Total med købet af Maersk Oil vil etablere sit regionale hovedkontor i Danmark. "Det vi nu ser er, at de store selskaber trækker sig ud af Norge," siger professor i olieøkonomi til Dagens Næringsliv.

Nyt stort underskud rammer Siem Offshore

Offshore:

Norske Siem Offshore lander et anseeligt underskud i andet kvartal 2017, og rederiet ser først et lyspunkt i markedet om flere år. Rederiet har blandt andet måtte foretage endnu en stor afskrivning på sin flåde af supply-skibe.

Forsiden lige nu

Dansk skroftværft frygter EU-ja til tyrkere

keldkokholm.jpg Rederier:

Det danske værft Fornæs Ship Recycling er et af de mest miljørigtige i Europa, hvilket især tiltrækker norske og engelske offshorerederier. Værftet risikerer dog at miste sin konkurrencefordel som grøn frontløber, hvis EU lukker de tyrkiske værfter ind i varmen.

Japans største rederi vil krydse Stillehavet med autonomt skib

Container:

Det japanske containerrederi NYK Line vil foretage en testsejlads med et autonomt skib, som skal sejle fra Japan til Nordamerika. Testen er planlagt til 2019, skriver Bloomberg News.

Herman Billung vil købe nye skibe for 50 mio dollars

Tørlast:

Inden november vil Songa Bulk have flåden på plads, lyder forventningen fra Herman Billung over for ShippingWatch. Sammen med Arne Blystad kontrollerer Billung det unge tørlastselskab.

Rekordlav dansk beskæftigelse på DIS-skibe

Rederier:

Den danske handelsflåde er vokset markant, mens danske søfolk ombord på skibe i Dansk Internationalt Skibsregister (DIS) sætter ny bundrekord, skriver Søfartens Ledere på baggrund af tal fra Søfartsstyrelsen.

Prosafe glæder sig over Sverdrup-kontrakt i svær tid

Offshore:

Det er svære tider på markedet for hotelrigge, hvor nedturen igen slår hul på Prosafes bundlinjen. Derfor glæder selskabets danske topchef sig over en stor kontrakt med Statoil på Johan Sverdrup-feltet.

Rambøll oplever bedring indenfor olie- og gasforretning

Leverandører:

Rambølls resultat for første halvår steg med 33 mio. kr., viser regnskabet torsdag. Den ellers udfordrede olie- og gasdivision har også forbedret resultatet, lyder det.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE