ShippingWatch

Borebisser ligger i toppen af norske lønninger

Lønningerne i norsk offshore er trods krisen steget i løbet af det seneste år, og ansatte i olie- og gasudvinding havde de højeste lønninger i 2015, fremgår det af en ny lønstatistik for norske lønmodtagere.

Til trods for den galoperende offshorekrise med oplægninger og fyringer var lønninger udbetalt til ansatte i olie- og gasudvinding de allerhøjeste af alle lønninger udbetalt i Norge i løbet af 2015.

Det fremgår af lønstatistikken for norske lønmodtagere, der er udgivet af Statistisk Sentralbyrå (Norges Statistikkontor, red.). I lønstatistikken fremgår det, at et års løn for ansatte i olie- og gasudvinding løber op i 803.600 norske kroner, svarende til en årsløn på 640.000 danske kroner.

Det er sågar mere end ansatte i finanssektoren, der må "nøjes" med 743.500 norske kroner (592.000 danske kroner, red.) i lønningsposen, der dog er 3,9 procent mere fyldt, end den var i 2014.

Nu har Statoils nedtur også ramt rengøringspersonalet

Ikke alene er lønniveauet for borebisserne det højeste for alle lønmodtagere, lønnen er også steget med 2,3 procent - eller 18.000 norske kroner - siden 2014 trods en krise i offshore, der måske burde lægge en dæmper på lønniveauet. I flere rederier er de ansatte eksempelvis gået markant ned i løn for at redder kollegers og egne arbejdspladser, til man atter kommer ud af offshorekrisen.

En gennemsnitsløn som ansat i den norske stat ligger for 2015 på 546.700 norske kroner (435.300 danske kroner, red.) om året, når man ikke medregner ansatte i sundhedssektoren.

Maskinmestre slår akademikere på lønnen

Navigatører henter toplønninger i offshore-industrien

Maskinmestrene: Lav ledighed, høj løn og alt for få studiepladser

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Offshore

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere