Log ind
Claus-v-Hemmingsen.jpg
Foto: Maersk Drilling

Maersk Drillings CEO: Vi må tage det som det kommer

Offshore:

Efter et stærkt resultat i 2015 begynder fremtiden at se mere uklar ud for Maersk Drilling, efterhånden som kontrakter fra bedre tider løber ud, fortæller CEO Claus Hemmingsen til ShippingWatch. Målet er at holde riggene i arbejde.


AF JOHANNES HARTKOPF-MIKKELSEN
Offentliggjort 12.02.16 kl. 07:09

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Offshore

Avis: Dong og Siemens er tæt på at sælge A2Sea

a2seaChallenger.jpg Offshore:

Dong Energy og Siemens Windpower er tæt på at finde en køber til det danske rederi A2Sea, som er specialiseret i at opsætte havvindmøller. Det erfarer Berlingske Business. Køberen vil sandsynligvis være et andet shippingselskab, fortæller kilder til avisen.

Bel Air mister lukrativ kontrakt med Dong

Offshore:

Helikopterselskabet Bel Air, der er ejet af Susanne Hessellund, må skære ned og fyre efter tab af vigtig kontrakt med Dong Energy og Hess i Nordsøen. Kontrakten er istedet gået til konkurrenten NHV Dancopter.

Rusland ser en oliepris på 40 dollars flere år frem

Offshore:

Den russiske centralbank forventer en markant lavere oliepris, end de fleste analytikere regner med. Den russiske udmelding har sendt olieprisen ned.

Næsten alt gik galt, da stormen sendte Dongs vindmølleplatform mod havets bund

Offshore:

En lang kæde af uheldige begivenheder og flere forkerte beslutninger førte for et år siden til det dramatiske forlis af den delvist Dong-ejede vindmølleplatform Sea Worker. Nu slås energikæmpen med sit forsikringsselskab om millionregningen efter ulykken, som er rekonstrueret i denne fortælling.

Maersk Drilling får kontrakt til borerig i Nordsøen

Offshore:

Maersk-gruppens boreselskab har sikret sig nyt arbejde til riggen Maersk Gallant i Nordsøen i et udbud om 140 dages arbejde med begyndelse i tredje kvartal 2017.

Cepos-chef: Staten gambler mod markedet med Nordsøaftale

Offshore:

Staten agerer som spekulant og bærer den risiko, som oliebranchen ikke selv ønsker at løbe i Nordsøaftale. Det siger analysechef i tænkentanken Cepos, Otto Brøns-Petersen, til Børsen.

Forsiden lige nu

Hapag-Lloyd: Aggressive Maersk Line tog markedsandele

rolfhabbenjansen.jpg Rederier:

Det var et aggressivt Maersk Line, som erobrede ni pct. af det globale containermarked i 2016, lyder det fra Hapag-Lloyds CEO Rolf Habben Jansen, som nu risikerer at miste mangeårige samarbejdsaftaler med "nabo-rederiet" Hamburg Süd til netop Maersk Line.

Flexport: Maersk har ikke lært at værdsætte det digitale felt

Rederier:

Flexport har i løbet af fire år opbygget en fuldautomatiseret speditørforretning i milliardligaen, men savner et digitalt samspil med verdens største containerrederi.

J. Lauritzen dropper møde med obligationsejere

Tørlast:

Det danske tørlastrederi J. Lauritzen opgiver at nå til enighed med en gruppe af genstridige obligationsejere forud for et møde tirsdag. På mødet skulle långiverne stemme om rederiets forslag om en udsættelse af gæld for 500 mio. norske. kr. J. Lauritzen arbejder nu på et nyt forslag.

OW Bunkers tidligere topchef er død

Mennesker:

Jim Pedersen er død efter længere tids sygdom, bekræfter hans advokat.

Schlumberger køber op i norsk rigselskab

Offshore:

Norske Borr Drilling, der forleden bebudede opkøb af 15 borerigge fra Transocean, får verdens største olieserviceselskab i ejerkredsen.

Ultragas med første underskud siden 2013

Rederier:

Sidste år faldt omsætningen med knap 23 pct. i tankrederet Ultragas, som leverede det første tab på bundlinjen siden 2013. "Dramatisk fald i indtjeningsevnen" i både marked og selskab, lyder det fra CEO Martin Fruergaard.


ANNONCE



Ledige stillinger

ANNONCE