Log ind
dong nordsøen siri boring-3302404313586520594.jpg
Foto: DONG

Dong snubler i oliemål og slører nøgletal

Offshore:

Tre gange i løbet af to år har Dong Energys hårdt pressede olieforretning ændret det nøgletal, som efter eget udsagn bedst beskriver divisionens dagsform. Senest er det sket i dag, hvor det halvandet år gamle afkasttal nu er "mindre relevant".


AF MATHIAS ØRSBORG JOHANSEN, ENERGIWATCH
Offentliggjort 04.02.16 kl. 11:57

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Offshore

Dong sælger olie- og gasforretning til schweizisk selskab

DONG HESS produktionsplatform olie gas.jpg Offshore:

Efter længere tids forhandling står det nu klart, at det bliver schweiziske Ineos, der køber Dongs olie- og gasforretning.

CEO: A2Sea bliver snart solgt

Offshore:

Ifølge Jens Frederik Hansen, adm. direktør for A2Sea, er Dong og Siemens kun ejere af selskabet i en måneds tid eller halvanden endnu.

Seadrill kan være tæt på frisk kapital fra ny investor

Offshore:

Det John Fredriksen-kontrollerede rigselskab kommer ud af første kvartal med fald på omsætningen og et driftsresultat, der stort set er halveret i forhold til samme periode sidste år. En ny investor kan desuden være på vej ind i selskabet.

Dong jubler over at blive rendyrket grøn

Offshore:

Prisen er i følge analytikere lidt i den lave ende. Men Dong er stærkt tilfredse med salget af olie- og gasdivisionen, fortæller CFO Marianne Wiinholt. Energiselskabet afviser dog at fortælle, hvorvidt Maersk-gruppen kom med et bud.

Medie: Ineos mulig køber af Dongs olieaktiviteter

Offshore:

Det schweiziske kemiselskab Ineos nævnes som en mulig køber af Dongs olie- og gasforretning, skriver Bloomberg News på baggrund af anonyme kilder.

Analytiker: Oliesalg sker til lavere pris end ventet

Offshore:

Ineos har købt Dong Energys olie- og gasdivision omkring 40 pct. billigere end ventet, siger analytiker. Der er dog noget, der trækker i den anden retning.

Forsiden lige nu

Lightship taber dramatisk retssag til tidligere partner

mortenhave2.jpg Services:

Mæglerhuset Lightship Chartering er blevet dømt til at betale lidt over halvanden mio. kr. til en tidligere partner, som i dag er ansat hos Maersk Broker. Lightship er desuden dømt for en mail, som Lightships ejer Morten Have sendte til Maersk Brokers ledelse.

Hapag-Lloyd lukker fusion med UASC: "En strategisk milepæl"

Container:

Hapag-Lloyd og UASC er nu fusioneret officielt efter, at de to rederier er blevet enige om de sidste formaliteter i aftalen. Fusionen skaber verdens femte største rederi målt på kapacitet. Se hovedpunkterne her.

Energistyrelsen kan spænde ben for salget af Dongs olie

Offshore:

Dong Energys salg af olie- og gasforretningen til Ineos skal godkendes af Energistyrelsen. Ineos har nemlig også overtaget Dongs forpligtelser til dekommissionering, og det stiller krav til både Ineos' finansielle styrker og tekniske kompetencer.

Welltec kæmper fortsat med dyk i salget

Services:

Olieserviceselskabet Welltec ser endnu ikke ud til at have fået bugt med de udfordringer, der gjorde 2016 til et kriseår. Til gengæld løfter effektiviseringer virksomheden en smule.

Schweizere vil genoplive skandale-felt

Offshore:

Hejre-feltet, som indtil videre er lagt på hylden af Dong, skal op og i omdrejninger, mener de schweiziske købere af Dongs olie- og gasforretning.

Dong fyrer op til 135 ansatte i Danmark efter oliesalg

Offshore:

En ny struktur og effektiviseringer betyder, at Dong Energy siger farvel til mellem 115 og 135 medarbejdere i Danmark. De forventes afsluttet senest 8. juni.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE