Log ind
Heerema MAN
Foto: MAN Diesel & Turbo/Heerema Offshore/Sembcorp Marine

Gyserregnskaber fra olieindustrien

Offshore:

Voldsomme fald i overskudsgraden, men fortsat sorte tal på bundlinjen.


AF KELD LOUIE PEDERSEN
Offentliggjort 02.02.16 kl. 18:50

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Offshore

Statoil-chef: Oliemarkedet vil vende hurtigere end forventet

eldarsætre.jpg Offshore:

Statoils CEO Eldar Sætre tror på en hurtige genetableringen af balancen på oliemarkedet end tidligere ventet, og at det vil være muligt allerede i 2017.

Direktør i stort offshorerederi mistænkt for korruption

Offshore:

En direktør i det børsnoterede offshorerederi Pacific Radiance mistænkes for korruption og efterforskes af myndighederne i Singapore.

Norske oliechefer: Maersk Oil gøres klar til salg

Offshore:

Maersk Oil har ikke lagt billet ind i den seneste norske udbudsrunde. Flere norske oliechefer tror, at selskabet er ved at blive gjort klar til salg.

Fredriksens tidligere højre hånd køber rigge til bundpris

Offshore:

Den norske shippinginvestor Tor Olav Trøim, John Fredriksens forhenværende nærmeste medarbejder, har med sit selskab Magni Drilling købt to borerigge for tæt på en mia. kroner. Det svarer til omkring en fjerdedel af riggenes oprindelige pris, skriver Finansavisen.

Super Puma afskrevet endeligt af Statoil

Offshore:

Det norske olieselskab afviser at bruge helikoptere af typen EC225 Super Puma igen, uanset om de norske myndigheder måtte vælge at hæve flyveforbuddet mod helikoptertypen, som var involveret i en dødsulykke i Bergen tidligere på året.

151 norske offshorefartøjer ligger stille uden job

Offshore:

Op mod en fjerdedel af den samlede norske offshoreflåde er nu i oplæg. Det fortæller en norsk eksportbank til Aftenposten. Banken kritiserer desuden offshorerederierne for ikke at arbejde bedre sammen.

Forsiden lige nu

I 90'erne erobrede Maersk-folkene Det Vilde Østen

2.P_A.jpg Container:

Slangeblod og levende fisk var på menuen, da Mærsk Mc-Kinney Møllers personlige assistent Jesper Præstensgaard tog ud i 90'ernes Vilde Østen for at gøre forretning. Dette er det andet portræt i rækken om Maersks kultur og medarbejdere gennem fire årtier.

Rederiforening: Drop lokale forsøg på at tæmme skibsfartens CO2

Rederier:

Danmarks Rederiforening er uenig i miljøorganisationen Transport & Environments krav til EU om at rubbe neglene med at få skibsfarten inkluderet i det europæiske CO2-kvotesystem.

Søfartsstyrelsens medarbejdere bliver trods udflytning

Services:

Det går lettere end forventet med udflytningen af Søfartsstyrelsen. Nogle har sagt deres job op, fordi styrelsen flytter til Korsør, men der er ikke flere, der forlader deres arbejdet i forhold til året før, fortæller tillidsmand til ShippingWatch.

Svingdøren snurrer i Monjasa efter bedrageridom

Services:

Monjasa skifter direktøren i sin danske forretning, Ricky Kenbjerg, ud. Den danske butik er blevet markant mindre, efter at koncernen flyttede sin hovedforretning til Dubai. Bunkerbranchen er lettet over, at der nu er et navn på sagen.

Børnebørn træder ind i Maersk-fonden

Rederier:

To af Mærsk Mc-Kinney Møllers børnebørn er blevet medlemmer af det øverste organ i Maersk-dynastiet: A.P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til Almene Formål.

Shell er tæt på olieaftale med Iran

Offshore:

En talsperson for Irans olieministerium fortæller til Wall Street Journal, at landet forventer at lande en aftale med Shell. Nyheden kommer efter, at Total lukkede en aftale med Iran i november som det første vestlige selskab, siden sanktionerne blev ophævet.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE