Log ind
Heerema MAN
Foto: MAN Diesel & Turbo/Heerema Offshore/Sembcorp Marine

Gyserregnskaber fra olieindustrien

Offshore:

Voldsomme fald i overskudsgraden, men fortsat sorte tal på bundlinjen.


AF KELD LOUIE PEDERSEN
Offentliggjort 02.02.16 kl. 18:50

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Offshore

Songa Offshore venter historisk lavpunkt i 2017

drilling songa delta.jpg Offshore:

Rigselskabet kom trods nyt minus langt bedre ud af 2016 end året før, hvor underskuddet lød på tæt på en halv mia. dollars. 2017 kommer dog til at byde på "historisk lavpunkt" i drillingmarkedet, forudser selskabet.

Analyse: Olieindustrien tør ikke røre ved Iran på grund af Trump

Offshore:

Analyse: Er Iran på vej mod et normaliseret forhold til Vesten, eller lurer en ny runde af økonomiske og politiske sanktioner mod præstestyret?

Siem Offshore forventer overkapacitet flere år frem

Offshore:

Markedet for OSV-fartøjer har været ramt af overkapacitet, og det vil fortsætte i de kommende år, vurderer Siem Offshore, som står over for afgørende forhandlinger med obligationsejerne for at komme i mål med sin finansieringsplan.

Transocean løftet af aflyst kontrakt på boreskib

Offshore:

Rigselskabet Transocean modtog et stort engangsbeløb i oktober, da et indisk offshoreselskab aflyste en langvarig kontrakt på et boreskib. Beløbet opvejer for et fald i omsætningen fra boreaktiviteterne i fjerde kvartal.

Nordic American Offshore kan få brug for nye penge

Offshore:

Nordic American Offshore kan få brug for at hente ny kapital, da rederiet har tæret på sin egenkapital og opbrugt sin låneaftale med bankerne. Rederiet arbejder desuden på at refinansiere sin gæld. En del af problemet skyldes udbetaling af udbytte, skriver Finansavisen.

Avis: Bekymring for sikkerheden i norsk offshore stiger

Offshore:

Antallet af rapporter om bekymrende sikkerhedsforhold i den norske oliebranche er steget med 80 pct. på to år til det højeste niveau nogensinde. Det skriver Dagens Næringsliv.

Forsiden lige nu

Kastrup-Nielsen fik gyldent håndtryk i J. Lauritzen

Jan Kastrup-Nielsen 2 Tørlast:

Jan Kastrup-Nielsen, som blev fyret som topchef i J. Lauritzen i maj sidste år, fik et gyldent håndtryk på 8,4 mio. kr. Med den almindelige årsløn løb aflønningen af den tidligere direktør op i 14,3 mio. kr. i 2016.

Her er ugens bedste fra ShippingWatch

ShippingWatch:

DF gav opbakning til en udvidelse af DIS-ordningen, Jesper Lok tiltrådte som ny koncernchef i rengøringskoncern, mens det blev til endnu et underskud i J. Lauritzen. Alle historier fra ugen, hvor ShippingWatch også skrev om Damco, APM Terminals og Stena Bulk.

Obligationsejerne kan vælte J. Lauritzens bankpakke

Tørlast:

To tredjedele af obligationsejerne skal stemme for, at tilbagebetalingen af deres lån bliver udskudt, ellers falder hele den nye refinansieringspakke for J. Lauritzen inkl. bankernes og Lauritzen Fondens støtte. ShippingWatch har interviewet CEO Mads Zacho om perspektiverne.

Tørlastrederi sælger skibe for 48 mio dollars

Tørlast:

Jinhui Shipping sælger fire Supramax-skibe for tilsammen 48 mio. dollars. Skibene forventes at blive leveret til kinesiske købere imellem 1. marts og 15. april.

Sydkoreas HMM får ny chance for at hente penge

Container:

Det sydkoreanske containerrederi Hyundai Merchant Marine har fået godkendt en ny plan fra sine investorer om at udstede flere aktier og nye obligationer for at hente mere kapital til selskabet, der er partner med Maersk Line og MSC.

Smedegaard sælger aktier for et tocifret millionbeløb

Rederier:

Niels Smedegaard, topchef i rederiet DFDS, har solgt 66.00 aktier for et samlet beløb på 25 mio. kr. Salget kommer dagen efter, at både Smedegaard og finansdirektør Torben Carlsen solgte et større antal aktier.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE