Log ind
Dong.jpg
Foto: DONG Energy

Tyra-lukning vil ramme Danmark dobbelt

Offshore:

Hvis Tyra-feltet bliver lukket, hvilket kan være en konsekvens af en synkende havbund på feltet, vil danske skatteydere foruden en gigantisk mistet olie- og gasproduktion skulle betale tre milliarder kroner for nedtagning af platforme.


AF JACOB BREJNEBØL KNUDSEN OG NIELS SANDØE
Offentliggjort 01.02.16 kl. 10:12

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Offshore

Analyse: Russisk oliereduktion er skjult trumfkort i Opec-trick

olie.jpg Offshore:

Fokus har entydig været på Opec-landene oven på sidste uges store olieaftale. Men markedet overser, at det måske vigtigste element kom fra et ikke-Opec land, vurderer internationalt analysehus. Kraftig stigning i oliepris kan være på vej.

Avis: 1300 har mistet jobbet i dansk oliesektor

Offshore:

Den lave oliepris har sat sit præg på den danske oliebranche. Op mod 1300 har mistet jobbet – måske flere fastslår Esbjergs havnechef Ole Ingrisch.

Dansk oliesag for milliarder nærmer sig målstregen

Offshore:

En erstatningstvist om den problemplagede danske Siri-platform bliver afgjort om få uger. Sagen er ifølge involveret advokat "ekstremt kompliceret" og har medført ekstraordinært mange dommere i Sø- og Handelsretten.

Dong-fusion er den billige løsning for Maersk Oil

Offshore:

Efter strategiskifte og stort rederiopkøb vil A.P. Møller-Mærsk ikke skyde store summer efter Dongs olieforretning. Derfor er tanken om en billig fusion dragende, mener analytiker. Spørgsmålet er, om Dong har lyst.

Analytiker: Norske oliefyringer eksploderer efter nytår

Offshore:

Den amerikanske offshoreleverandør National Oilwell Vargo's fyring af 900 medarbejdere mandag er bare starten på, hvad der venter efter nytår, siger olieanalytiker i ABG Sundal Collier til Dagens Næringsliv.

Nordea: Oliepris op i 62 dollar efter Opec-aftale

Offshore:

Aftalen i Opec om at reducere olieproduktionen vil sende olieprisen op i 57 dollar næste år og 62 dollar i 2018, vurderer Nordeas olieanalytiker Thina Margrethe Saltvedt.

Forsiden lige nu

Dong-fusion er den billige løsning for Maersk Oil

Danish_Platform_Halfdan.jpg Offshore:

Efter strategiskifte og stort rederiopkøb vil A.P. Møller-Mærsk ikke skyde store summer efter Dongs olieforretning. Derfor er tanken om en billig fusion dragende, mener analytiker. Spørgsmålet er, om Dong har lyst.

Schlumberger vurderer flere fyringer i Norge

Offshore:

Franske Schlumberger ser sig nødsaget til at foretage yderligere tilpasninger til markedssituationen. Ansatte i Norge risikerer fyreseddel.

DP World skaber pengetank på 3,7 mia dollars

Havne:

Det arabiske terminalselskab DP World indgår et joint venture med en af Canadas største pensionsfonde om en investeringsfond på 3,7 mia. dollars. 25 pct. af fondens midler er afsat til nye projekter.

Seaintel: Derfor kan raterne stige efter opkøb

Container:

Den blotte fremkomst af de nye konstellationer i containerbranchen, hvor 20 rederier nu er reduceret til 12 på kun to år, kan få effekt på raterne allerede i de kommende måneder. Det vurderer Seaintel i en ny analyse.

Det nye Maersk vil gøre op med en årtier gammel kultur

Container:

Gentækningen af Maersk, som præsenteres i næste uge, vil uundgåeligt også være et opgør med den traditionelle ånd i gruppen hen imod en mere klassisk virksomhedskultur. ShippingWatch portrætterer Maersk-kulturen gennem fire personer fra hvert sit årti.

Hamburg Süd-ansatte frygter for deres job

Container:

Omkring 500 ansatte i det traditionsrige tyske rederi Hamburg Süd har demonstreret i byens gader af frygt for at miste deres job med Maersk Line som ny ejer.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE