Log ind
Maersk operatør pic 1

Søfartsstyrelsen vil granske behov for navigatører

Offshore:

Midt i diskussion om uddannelsespladser til klemte navigatørerstuderende sætter Søfartsstyrelsen ny redegørelse i udbud, der skal vurdere fremtidens efterspørgsel af blandt andet navigatører for fremtiden.


AF CHRISTIAN BARTELS
Offentliggjort 25.01.16 kl. 11:55

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Offshore

Statoil overvejer at nedlægge 600 stillinger

Forus-East-Statoil Offshore:

Der kan være nye nedskæringer på vej i Statoil. Det norske olieselskab har regnet sig frem til, at det kan klare sig med 600 færre fuldtidsansatte frem til 2019. Man håber dog på, at besparelserne kan ske gennem naturlig afgang.

Massefyring i Maersk Supply Service rammer officerer hårdt

Offshore:

Mere end halvdelen af de 400 afskedigelser i Maersk Supply Service vil ramme officerer. Det bekræfter rederiet over for ShippingWatch. Alle nationaliteter i flåden berøres.

Norsk rig-firma får milliarderstatning fra Hyundai

Offshore:

Fred. Olsen Energy og Hyundai Heavy Industries er nået til enighed i en sag, hvor beskyldninger og milliardbeløb er blevet slynget omkring sig. Fred. Olsen får en erstatning på 1,15 mia. kr.

Maersk Supply Service fyrer 400 og sælger 20 skibe

Offshore:

Som et svar på de svære betingelser i offshoreindustrien vil Maersk Supply Service i løbet af de kommende 18 måneder skille sig af med 20 skibe og afskedige 400 offshore-ansatte.

Lave oliepriser er udsigten i meget lang tid

Offshore:

Først i 2031 vil råoliepriserne være tilbage på det niveau, som de havde, før oliepriskrigen satte ind. Skiferolieeventyret i USA er langt fra dødt.

Maersk Supply sælger to skibe fra

Offshore:

Det udmeldte frasalg af 20 supplyskibe tager fart med salg af to skibe til et tyrkisk selskab. Skibenes fremtid er muligvis som flydende kraftværker.

Forsiden lige nu

Dansk-ledet arabisk rederi taber kæmpe summer

Jorn Hinge.jpg Container:

For første gang er der fremlagt nøgletal for United Arab Shipping Company, der er tæt på en fusion med Hapag-Lloyd. Tallene afslører enorme tab og voldsom gæld i rederiet, der bl.a. har tidligere Maersk-medarbejdere i ledelsen.

Massefyring i Maersk Supply Service rammer officerer hårdt

Offshore:

Mere end halvdelen af de 400 afskedigelser i Maersk Supply Service vil ramme officerer. Det bekræfter rederiet over for ShippingWatch. Alle nationaliteter i flåden berøres.

Western Bulk Chartering i minus efter ejers konkurs

Tørlast:

Norske Western Bulk Charterings resultat for andet kvartal landede i minus efter et plus i samme periode året før. Konkursen i Bulk Invest og det svage tørlastmarked får skylden for de røde tal på bundlinjen.

Monjasa sikrer sig kreditaftale med fransk storbank

Leverandører:

Bunkerselskabet Monjasa har indgået en ny kreditaftale med den franske bank Société Générale på 80 mio. dollars. Aftalen dækker ifølge Monjasa en væsentlig del af virksomhedens finansieringsbehov.

Singapore overtager verdenskendt shippingindeks

Rederier:

Aktiebørsen i Singapore betaler 750 mio. kr. for Baltic Dry-indekset, der er en 272 år gammel finansinstituion. Handlen har været undervejs længe, men skal først godkendes endeligt af de britiske finansmyndigheder.

Vækst i containertransport i Kinas nye terminalgigant

Havne:

Det nye kinesiske terminalselskab Cosco Shipping Ports voksede på container i første halvår. APM Terminals-konkurrenten håber på at kunne ekspandere i de kommende år.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE