Log ind
JOhnF.jpg
Foto: Richard Drew/AP/POLFOTO/arkiv

John Fredriksen selskab trak Oslo Børs ned i 2015

Offshore:

Borerigselskabet Seadrill bag den største nedtur på Oslø Børs i 2015, hvor værdier for over 27 milliarder norske kroner gik tabt i det John Fredriksen-kontrollerede selskab.


AF OLE ANDERSEN
Offentliggjort 31.12.15 kl. 11:28

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 40 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Offshore

Esvagt runder en milliard i kriseår for branchen

esvagt.jpg Offshore:

Det danske offshorerederi Esvagt rundede en milliard kr. i omsætning i 2015, hvor branchen ellers var hårdt udfordret. Selskabet, der overgik fra Maersk til to fonde i det forgangne år, forbereder sig nu på et svært 2016 med en spareplan.

13 olieselskaber må lede efter olie i det nordlige Norge

Offshore:

De færreste af de olieselskaber, der har fået tilladelse til et efterforske oliefelter i den nordlige Norge, tjener penge. Men staten dækker de fleste af deres omkostninger til efterforskning.

Arabisk oliegigant vil fyre flere tusinde ansatte

Offshore:

Abu Dhabi National Oil Company tager nu konsekvensen af den lave oliepris og gør klar til at afskedige tusindvis af medarbejdere som led i omfattende effektiviseringsplan.

Så kom første Petrobras-offer i Brasiliens spritnye regering

Offshore:

Central minister blev afsløret i at diskutere, hvordan man bedst forhindrer opklaringen af den enorme korruptionsskanale omkring olieselskabet Petrobras.

Økonomer: Olieinvesteringer falder mindre end ventet

Offshore:

Investeringerne i oliesektoren vil fortsat falde til næste år, men den kan vise sig at blive mindre end forventet, lyder vurderingen fra Norges Statistisk Sentralbureau.

Aktiviteten falder i Topaz i 2016

Offshore:

Topaz Energy & Marines koncernomsætning er faldet fra 85,2 mil. dollar i første kvartal 2015 til 77,7 mil. dollar i 2016. CEO René Kofod-Olesen begrunder tilbagegangen med lave oliepriser og hård konkurrence i Nordafrika og Mellemøsten.

Forsiden lige nu

Seago Lines overskud blev mindre i 2015

sego.jpeg Container:

Et rateniveau under pres var medvirkende til et lavere overskud end i året før, men alligevel leverede det Maersk-ejede feeder-rederi Seago Line tæt på en milliard kroner på bundlinjen i 2015.

Jesper Lok har før ryddet op og vil gøre det igen

Tørlast:

Med indsættelsen i februar af Jesper Lok som bestyrelsesformand i J. Lauritzen blev der reelt sagt OK til det skifte i direktionen, som i dag har tvunget CEO Jan Kastrup-Nielsen til at træde tilbage. Men Jesper Lok er heller ikke kendt for at tøve i sine handlinger.

Tørlastmarkedet endte med at fælde Kastrup-Nielsen

Tørlast:

Udefra ligner Jan Kastrup Nielsens tre år som topchef i J. Lauritzen et regulært økonomisk mareridt, der efterlod ham mere eller mindre magtesløs i en kollapset tørlastindustri, som har drænet rederiets kapitalgrundlag.

Forhandlinger får Hapag-Lloyd til at udskyde generalforsamling

Container:

De pågående forhandlinger med konkurrenten UASC får nu containerrederiet Hapag-Lloyd til at udskyde selskabets ordinære generalforsamling.

Blue Water Shipping sendt i rødt af olie og investeringer

Services:

Svagere aktivitet i offshore og en oprustning i Norge, Sverige og Finland har kostet på Blue Water Shippings bundlinje i 2015, der viser et underskud på godt 14 mio. kroner.

Kastrup-Nielsen stopper som topchef i J. Lauritzen

Tørlast:

Jan Kastrup-Nielsen stopper som topchef i det hårdt pressede tørlastrederi J. Lauritzen. Han bliver erstattet af Mads Peter Zacho, der kommer til fra en stilling som CFO i Torm.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE