Log ind
7060243 - 15_08_2007 - Grønland - STROYER TORBEN.jpg
Foto: Torben Stroyer

Maersk: Vi skal have bedre forståelse af grønlandsk undergrund

Offshore:

Maersk Oil er i den helt spæde start af at undersøge mulighederne for olieeftersøgning og produktion ud for Grønland og ved endnu ikke, om egentlige boringer vil være forsvarlige eller rentable. Samtidig venter selskabet ikke problemer med at skaffe kapital til et eventuelt grønlandsk olieeventyr.


Af JAKOB VESTERAGER
Offentliggjort 30.04.12 kl. 12:08

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 40 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Offshore

Video: Se Maersks nye oliehåb blive til

tyra udvidelse maersk oil Offshore:

I dag producerer Maersk den første olie fra udvidelsen af Tyra-feltet i Nordsøen. Milepælen, som selskabet kalder den ubemandede platform, er blevet filmet i sin tilblivelse. Se videoen her.

Maersk Supply Service fravælger dansk flag til nye skibe

Offshore:

Maersk Gruppens offshorerederi Maersk Supply Service tager konsekvensen af, at fire af rederiets nybygninger ikke kan komme under tonnageskatteloven. Skibene vil derfor formentlig blive flaget ind under britisk flag, fortæller CEO Carsten Plougmann Andersen til ShippingWatch.

Norsk offshore har 11.300 ledige job

Offshore:

GAMMEL ARTIKEL: Manglen på ingeniører i både Danmark og Norge er velkendt. Men den norske offshore industri har tusindvis af stillinger inden for andre områder, som skal besættes. Se listen her:

Semco Maritime gennemfører afskedigelser

Offshore:

Esbjerg-selskabet Semco Maritime afskedigede tirsdag 44 medarbejdere på grund af faldende offshoremarked. "En markedstilpasning," oplyser selskabet til ShippingWatch.

Tårnhøje lønninger i norsk offshore-industri

Offshore:

Ansatte i den norske olieindustri er suverænt førende på lønninger i global målestok med et gennemsnit på over en mio. norske kroner om året. Ny lønfest i 2012.

Statoil og konkurrenterne er stadig aktive i Rusland

Offshore:

EUs og USAs embargo og sanktioner mod Rusland, der særligt er rettet mod energisektoren, betyder ikke, at energiselskaberne har standset aktiviteterne i landet. Statoil har planer i bl.a. Vestsibirien. Ligesom konkurrenterne er aktive i Rusland.

Forsiden lige nu

Færre uheld luner hos søforsikringsselskaberne

New-Zealand-Svitzer-Removes-More-Containers-from-Rena.jpg Rederier:

Antallet af skibsulykker er efterhånden halveret, viser den seneste statistik fra IUMI, den internationale organisation for søforsikringsselskaber. Men voldsomt vejr som stormen Sandy koster derimod dyrt.

BP Shipping: Omstilling til ECA er en god oplevelse

Rederier:

Olieselskabet BP's shippingselskab BP Shipping har ikke haft problemer med at omstille sig til sejlads i ECA-zonerne, skriver Sustainable Shipping.

Iran klar til at slippe store mængder olie løs

Tank:

Fristen for en aftale med Iran om landets atomprogram udløber til midnat, og Iran vil hurtigt kunne sende store mængder olie ud i markedet fra de flydende lagre i landets tankflåde.

Nordea: Damco og Maersk Tankers ligner salgsemner

Container:

Maersk Gruppens udmelding på generalforsamlingen i går mandag om flere frasalg kan dreje sig om virksomheder som logistikselskabet Damco og produkttankrederiet Maersk Tankers, mener senioranalytiker Stig Frederiksen i Nordea. Og det er han ikke ene om.

Drewry: Nu kan afskiberne mærke de stigende rater

Container:

For første gang i årevis giver afskiberne udtryk for, at kontrakt-raterne på den store øst-vest trafik er stigende, oplyser Drewry, der har sine oplysninger fra sit eget forum af bl.a. detailhandlere, Benchmarking Club.

Skibsreder til kapitalfonde: Stop med at købe nye skibe

Rederier:

Kapitalfonde, der investerer i shipping, undergraver markedet, når de kun investerer i ny tonnage. Fondene bør også kigge på second hand tonnage, lyder det fra det græske storrederi Tsakos Energy Navigation i Financial Times.
Ledige stillinger


ANNONCE