Log ind
2.jpg

Til kamp mod pirateri ud for Vestafrika

Meninger:

Danmark har store maritime interesser i Vestafrika. Derfor skal vi bistå staterne i regionen med at bekæmpe væbnet røveri til søs og pirateri i Guineabugten. Det er til gavn for den lokale udvikling og dansk søfart, skriver udenrigsminister, forsvarsminister og rederiforeningen i kronik i JP.


AF KRISTIAN JENSEN, UDENRIGSMINISTER, PETER CHRISTENSEN, FORSVARSMINISTER OG ANNE STEFFENSEN, DIREKTØR DANMARKS REDERIFORENING
Offentliggjort 22.02.16 kl. 12:54

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Meninger

"Nu skal regeringen sætte kursen"

Bjarne Cæsar web.jpg Meninger:

Det blå vækstteam fremlagde fredag den 21. april sine anbefalinger for regeringen, herunder en ønsket udvidelse af DIS til også at omfatte offshore-segmentet. Søfartens Ledere deler vækstteamets ambition om, at Danmarks skal være en globalt førende søfartsnation.

"Forfejlet dansk søfartspolitik koster jobs"

Meninger:

Tiden er inde til at se på bundlinjen for Danmark som søfartsnation eller det, der i et regnskab er resultatet. Med andre ord Danmarks økonomiske gevinst ved at have et rederierhverv, som støttes med både tonnageskat og nettolønsordninger.

Nedsmeltning i norsk offshore: Købsmulighed eller stormvarsel?

Meninger:

KRONIK: Den faldende oliepris slår meget hårdere end investorerne har haft opfattelsen af. Hvis olieprisen falder yderligere er fortsat aktieuro realistisk. Er vi på vej ind i den perfekte storm?

"Førerløse skibe øger ikke sikkerheden"

Meninger:

Diskussionen om førerløse skibe har hidtil været styret af virksomheder, der gerne vil levere den nødvendige teknologi. Men debatten kræver mere realisme.

D/S Torm – et forlis uden vindere

Meninger:

Torms historiske betydning for det Blå Danmark kan ikke overvurderes, skriver forfatterne, der begge er lektorer på CBS. Men lige nu flyder rederiet planløst rundt på et turbulent tankskibsmarked.

"Praktikgaranti skal fremtidssikre dansk søfart"

Meninger:

Rederiforeningerne foreslår derfor regeringens vækstteam, at der gennemføres en samlet maritim uddannelsespakke, som indeholder et øget optag, men også en praktikpladsgaranti til omkring 350 årsværk til søs hvert eneste år.

Forsiden lige nu

DHT og Frontline vil kunne få verdens næstdyreste flåde

DHT_Ann_skyline.jpg Tank:

Hvis Frontline får held til at overtage DHT, så vil det skabe den næstdyreste tankflåde i verden. Der er dog ikke meget, som tyder på, at DHT vil acceptere det nyeste bud fra konkurrenten.

Maersk i stort digitaliserings-sats med Microsoft

Rederier:

Den danske shippingkoncern A.P. Møller - Maersk har indgået et samarbejde med Microsoft, der skal sikre, at kunderne hos Maersk på samme måde som hos Fedex nemt og nøjagtigt kan spore varerne.

Danske Ziton sejler med underskud

Offshore:

Servicerederiet Ziton har tredoblet omsætningen, men det er ikke nok til at sikre et overskud på bundlinjen.

Alfa Laval taber indtjening i marinedivisionen

Leverandører:

Selvom ordreindtaget steg i Alfa Lavals marinedivision i årets første kvartal, så gik driftsresultatet tilbage i divisionen.

Navigatørerne: Derfor har briterne flere skibsofficerer

Rederier:

Kig mod Storbritannien, der trods en mindre flåde har langt flere skibsofficerer end i Danmark, foreslår formanden for danske navigatører i Søfartens Ledere i forlængelse af vækstteamets anbefalinger til regeringen.

Prosafe tildelt "milepælskontrakt" på Johan Sverdrup

Offshore:

Beboelsesriggen Safe Zephyrus får beskæftigelse i første fase af udbygningen af Johan Sverdrup-feltet, oplyser Prosafe.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE