Log ind
2.jpg

Til kamp mod pirateri ud for Vestafrika

Meninger:

Danmark har store maritime interesser i Vestafrika. Derfor skal vi bistå staterne i regionen med at bekæmpe væbnet røveri til søs og pirateri i Guineabugten. Det er til gavn for den lokale udvikling og dansk søfart, skriver udenrigsminister, forsvarsminister og rederiforeningen i kronik i JP.


AF KRISTIAN JENSEN, UDENRIGSMINISTER, PETER CHRISTENSEN, FORSVARSMINISTER OG ANNE STEFFENSEN, DIREKTØR DANMARKS REDERIFORENING
Offentliggjort 22.02.16 kl. 12:54

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Meninger

"Rederierne skal turde konkurrencen om danske søfolk"

Bjarne Cæsar web.jpg Meninger:

Danmarks maritime kompetencer skal bl.a. sikres ved, at danske søfarende får mulighed for at konkurrere på lige vilkår på det internationale arbejdsmarked. DIS skal med andre ord følge sømanden, og de eneste argumenter imod hører hjemme i stavnsbåndets tid.

D/S Torm – et forlis uden vindere

Meninger:

Torms historiske betydning for det Blå Danmark kan ikke overvurderes, skriver forfatterne, der begge er lektorer på CBS. Men lige nu flyder rederiet planløst rundt på et turbulent tankskibsmarked.

Bedre lønsomhed i linjefarten via Revenue Management

Meninger:

De globale containerrederier vil formentlig i fremtiden anvende samme ledelsesprincipper som f.eks. luftfart- og hotelindustrien for at forbedre konkurrenceevne og profitabilitet, skriver to forskere i en kronik.

Læren om Singapore starter i Svendborg

Meninger:

Hvis det blå erhvervsliv skal lære noget af shippingklyngen i Singapore, er det en god ide at starte med at kigge indad, skriver kronikkens to forfattere begge lektorer ved CBS, Centre for Shipping Economics and Innovation. Rejsen kan begynde i Svendborg.

"Efter nye olieprisfald: Tid til olieaktier?"

Meninger:

I løbet af de seneste fem måneder er olieprisen mere end halveret. Men betyder det, at olieaktierne er en god forretning, spørger Per Hansen, investeringsøkonom fra Nordnet

Nedsmeltning i norsk offshore: Købsmulighed eller stormvarsel?

Meninger:

KRONIK: Den faldende oliepris slår meget hårdere end investorerne har haft opfattelsen af. Hvis olieprisen falder yderligere er fortsat aktieuro realistisk. Er vi på vej ind i den perfekte storm?

Forsiden lige nu

Chefanalytiker: 4 mia. for Mærsk Drilling er i den lave ende

Maersk_Drilling_Maersk Developer(deepwater_semisubmersible.jpg Offshore:

Så er rygtebørsen startet. Skal Mærsk Drilling sælges eller ikke sælges? Og hvad skal det koste for Rowan at få fingrene i borerigselskabet - antaget det er sandt, det er til salg?

Medie: Maersk forhandler med Rowan om salg af Drilling

Offshore:

Ifølge unavngivne kilder ligger Maersk i handlinger om at afhænde datterselskabet, som kan være et tocifret milliardbeløb værd.

Maersk Line får vigtig godkendelse af Hamburg Süd-køb

Container:

Brasilien har godkendt Maersk Lines milliardkøb af tyske Hamburg Süd. Handlen styrker især Maersk Line på det sydamerikanske marked, og derfor er godkendelsen af stor betydning.

Danske Maritime ønsker politisk handling i værftssag

Leverandører:

Som brancheorganisation for bl.a. Karstensens Skibsværft tager Danske Maritime afstand til brugen af nordkoreansk arbejdskraft på et underleverandørværft i Polen. Adm. direktør Jenny Braat ønsker politikere og EU på banen, siger hun til ShippingWatch.

Syv rederier styrer fremtidens containermarked

Container:

Ifølge analysehuset Drewry er containermarkedet på vej mod et oligopol, der vil ændre industrien dramatisk, når fusionerne og overtagelser er fuldt gennemført.

Zacho: J. Lauritzens fremtid ligger i mindre skibe

Tørlast:

J. Lauritzen vil gradvist udfase de større tørlastskibe, når kontrakter udløber. "Det er i handysize, vi er stærke, og hvor vi historisk har været mest profitable," siger CEO Mads P. Zacho til ShippingWatch.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE