Log ind
aalborghavn.jpg
Foto: Aalborg Havn

Aalborg Havn afviser forhandlinger om tidlig RAL-exit

Havne:

Det kommer ikke på tale at forhandle om en tidlig exit for Royal Arctic Line, siger adm. direktør fra Aalborg Havn til ShippingWatch. Udtalelsen kommer dagen efter, at der blev sat ny fart under samarbejdet mellem det grønlandske rederi og Eimskip.


AF NIKLAS KRIGSLUND
Offentliggjort 26.01.17 kl. 13:30

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Havne

Maersk-arving får job i Maersk Group efter nytår

Johan Uggla 5x3.jpg Havne:

Johan Uggla, den ældste af Ane Mærsk Mc-Kinneys to sønner, er fratrådt som direktør for APM Terminals i Aarhus og vil stedet få en ny rolle i gruppen, når han kommer tilbage fra barselsorlov. Maersk-gruppen vil ikke oplyse nærmere detaljer om hans fremtidige rolle.

Vindmøller giver rekordomsætning i Esbjerg Havn

Havne:

Både omsætning og overskud i 2016 var det bedste nogensinde for Esbjerg Havn, meddeler den vestjyske havn i sit regnskab. For de næste år forventes et højt aktivitetsniveau at fortsætte, og havnen tror på bedring i olie- og gasbranchen.

Esbjerg Havn holder kadence trods Nordsø-uro

Havne:

Selvom flere af især olie- og gasaktørerne på Esbjerg Havn har det svært, melder havnedirektør Ole Ingrisch om travlhed. Han venter et godt år 2017 med vækst i biler og vindmøller. Imens spøger Nordsøens fremtid i kulissen.

Hamborg Havn så en lille fremgang i 2016

Havne:

Der flød lidt mere gods igennem Hamborg Havn i 2016 i forhold til året før. Mængden af containergods steg, mens det også lykkedes at hæve andelen fra den største handelspartner, Kina. Der er dog stadig et stykke op til Rotterdam og Antwerpen.

Shanghai er stadig verdens travleste havn

Havne:

Shanghai cementerede sin position som verdens travleste containerhavn i 2016. Trods et sløjt år for verdenshandlen lykkedes det for havnen at øge antallet af tyvefodscontainere. Singapore følger efter på andenpladsen.

APM: Konflikt sænker fragtmængden i Gøteborg

Havne:

En varslet strejke finder tirsdag sted på havnen i Gøteborg som den seneste i konflikten mellem APM Terminals og de svenske havnearbejdere. Den samlede godsmængde er ifølge APM Terminals faldet med 7 pct. på havnen, siden konflikten begyndte sidste år.

Forsiden lige nu

Tørlastraterne overgår sidste års topniveau

55starbulk.jpg Tørlast:

Tørlastraterne er den seneste uge kravlet over sidste års topniveau, som blev nået i november efter flere måneders ørkenvandring. Det viser den seneste opgørelse fra det toneangivende Baltic Dry Index.

Sunkne Maersk-skibe indeholder tonsvis af olie

Rederier:

De to skibe fra Maersk Supply Service, som sank ud for Frankrig sidste år, indeholder i alt 192.000 liter olie og olierester. Det viser en opgørelse over farlige stoffer i skibenes tanke. Rederiet bekræfter tallene. Skibene bør enten tømmes eller bjærges, mener miljøekspert.

Rederiforeningen får ny chef for EU-kontoret

Rederier:

Casper Andersen er blevet ansat som ny sekretariatschef for Danmarks Rederiforenings kontor i Bruxelles, hvor han afløser Simon Bergulf. Den nye EU-repræsentant har mange års erfaring fra DI og som corporate public affairs advisor ved den danske EU-repræsentation.

Petronas først i mål med FLNG-eksport

Tank:

Det malaysiske selskab Petronas bliver den første i verden til at eksportere LNG fra en flydende produktionsenhed, FLNG, skriver Reuters. Dermed slår Petronas andre spillere, herunder Shell, i FLNG-kapløbet.

Redningsplan for Daewoo er landet

Leverandører:

En redningsplan for det kriseramte, sydkoreanske storværft Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering er blevet aftalt i dag blandt selskabets kreditorer, skriver The Korea Times.

HSH Nordbank ramt af nye hensættelser for milliarder

Services:

Den trængte tyske shippingbank HSH Nordbank måtte i 2016 hensætte to mia. euro på dårlige shippinglån. Flere kapitalfonde er angiveligt interesserede i at købe banken.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE