Log ind
Niras_Togo.jpg
Niras har tidligere været involveret omkring opbygningen af havneterminaler i Togo, Vestafrika.

Oliepris og ebola har bremset Niras i Vestafrika

Havne:

Det danske ingeniørselskab Niras har bremset hårdt op i Vestafrika, hvor der ellers var planer om at vokse inden for havneprojekter. "Vestafrika har været lidt giftigt for os," siger Jesper Harder, Director, Niras Ports and Maritime, til ShippingWatch.


AF MATHIES HVID TOFT
Offentliggjort 12.04.16 kl. 10:47

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Havne

Fire giga-vindskibe til kaj i Esbjerg

EsbjergHavnVind.JPG Havne:

Vindmølleskibene er på nytårstur i Esbjerg Havn, hvor fire af verdens største af slagsen har lagt til.

MSC lander stor aftale i Elfenbenskysten

Havne:

Shippinggruppen MSC har vundet en 35-årig koncession på en containerterminal i Elfenbenskysten. Aftalen indebærer, at både landets regering og MSC investerer stort i havnen i San Pedro.

Maersk forbereder sig på den tropiske storm Irma

Havne:

Orkanen Irma har direkte kurs mod Florida efter at have forvoldt massive ødelæggelser på sin vej gennem Caribien torsdag og fredag. Maersk oplyser, at en række havne i området lukkes ned.

Rotterdam Havn efterlyser mere støtte fra staten

Havne:

Havnen i Rotterdam har haft et godt første halvår med stigende godsmængder. Men skal udviklingen fortsætte, må staten støtte mere op ligesom i nabolande som Tyskland, lyder opråbet fra havnen.

Alphaliner: Verdens havne er ikke klar til gigantskibe

Havne:

Verdens havne skal lægge sig i selen for at blive parat til den strøm af containerskibe på over 10.000 teu, der vil ramme vandet de kommende år. Der er nemlig kun 51 havne, der i dag håndterer de store skibe, skriver Alphaliner i en analyse.

Vækst igen i de store danske havne

Havne:

Efter tre kvartaler med fald i omsætningen i de store danske havne, går det igen fremad. Godsomsætningen steg med seks procent i andet kvartal.

Forsiden lige nu

USA indfører nye shipping-sanktioner mod Nordkorea

trump-korea.jpg Rederier:

USA vil ramme Nordkoreas handel med omverdenen og har derfor indført nye sanktioner, som blandt andet vedrører handelsskibe og havne. Flere peger på, at nordkoreanske skibe omgår de eksisterende sanktioner.

Ugens bedste: Maersk Tankers, Royal Arctic Line og ballastvand

Rederier:

Maersk-gruppens salg af tankdivisionen til Maersk-familien trak flere overskrifter på ShippingWatch i ugens løb, hvor der også blev sat fokus på en konkurs på ballastvandmarkedet og et nyt udspil fra skibsofficererne.

Transocean tager milliard-nedskrivning på seks rigge

Offshore:

Transocean vælger nu at pensionere en række af sine rigge, der har været taget ud af markedet, oplyser verdens største rigselskab i en meddelelse.

Storebælt bliver også billigere for lastbiler og tog

Rederier:

Flere dårlige nyheder for Molslinjen. Regeringen og Dansk Folkeparti ændrer aftale om takstnedsættelser over Storebælt, så tog og lastbiler er med.

Så store er Maersk Lines ambitioner for Hamburg Süd

Container:

For første gang har Maersk Line sat et specifikt tal på vækstambitionen for Hamburg Süd, som rederiet ventes endeligt at overtage inden længe. "Det er en langsigtet ambition, men ingen tvivl om, at vores forventninger er høje," siger COO Søren Toft til ShippingWatch.

Spotrater på Asien-Europa falder for fjerde uge i træk

Container:

Containerraterne mellem Asien og Europa falder for fjerde uge i træk. Denne uge lyder faldet på 3,9 pct., viser data fra Shanghai Shipping Exchange.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE