Log ind

SeaIntel: DP og APMT ligner vindere af storbyerne

Havne:

De havneoperatører, der vil vinde konkurrencen om fremtidens marked, skal være parate til at vokse ved verdens nye megabyer. Her har DP World og APM Terminals de bedste kort, vurderer SeaIntel.


APM Terminals Rotterdam.jpg
Foto: APM Terminals
AF TOMAS KRISTIANSEN
Offentliggjort 30.06.14 kl. 09:36

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Havne

Maersk forbereder sig på den tropiske storm Irma

Hanjin-Miami-%288000-TEU-Class%29_big.jpg Havne:

Orkanen Irma har direkte kurs mod Florida efter at have forvoldt massive ødelæggelser på sin vej gennem Caribien torsdag og fredag. Maersk oplyser, at en række havne i området lukkes ned.

Fire giga-vindskibe til kaj i Esbjerg

Havne:

Vindmølleskibene er på nytårstur i Esbjerg Havn, hvor fire af verdens største af slagsen har lagt til.

MSC lander stor aftale i Elfenbenskysten

Havne:

Shippinggruppen MSC har vundet en 35-årig koncession på en containerterminal i Elfenbenskysten. Aftalen indebærer, at både landets regering og MSC investerer stort i havnen i San Pedro.

Seks døde i stor kranulykke på Samsung Heavy-værft

Havne:

Seks personer er døde og yderligere 22 er såret efter en kranulykke ved et Samsung Heavy Industries-værft i Sydkorea, skriver medie. Arbejderne var i færd med at konstruere moduler til en platform på et norsk felt. Opdateret kl. 15:10.

Københavns krydstogtsæson starter allerede i dag

Havne:

Krydstogtsæsonen starter tidligt i år, hvor det første skib lægger til kaj i København. Som det første nogensinde bruger det København som afsæt for en jordomsejling.

Shanghai er stadig verdens travleste havn

Havne:

Shanghai cementerede sin position som verdens travleste containerhavn i 2016. Trods et sløjt år for verdenshandlen lykkedes det for havnen at øge antallet af tyvefodscontainere. Singapore følger efter på andenpladsen.

Forsiden lige nu

USA indfører nye shipping-sanktioner mod Nordkorea

trump-korea.jpg Rederier:

USA vil ramme Nordkoreas handel med omverdenen og har derfor indført nye sanktioner, som blandt andet vedrører handelsskibe og havne. Flere peger på, at nordkoreanske skibe omgår de eksisterende sanktioner.

Ugens bedste: Maersk Tankers, Royal Arctic Line og ballastvand

Rederier:

Maersk-gruppens salg af tankdivisionen til Maersk-familien trak flere overskrifter på ShippingWatch i ugens løb, hvor der også blev sat fokus på en konkurs på ballastvandmarkedet og et nyt udspil fra skibsofficererne.

Transocean tager milliard-nedskrivning på seks rigge

Offshore:

Transocean vælger nu at pensionere en række af sine rigge, der har været taget ud af markedet, oplyser verdens største rigselskab i en meddelelse.

Storebælt bliver også billigere for lastbiler og tog

Rederier:

Flere dårlige nyheder for Molslinjen. Regeringen og Dansk Folkeparti ændrer aftale om takstnedsættelser over Storebælt, så tog og lastbiler er med.

Så store er Maersk Lines ambitioner for Hamburg Süd

Container:

For første gang har Maersk Line sat et specifikt tal på vækstambitionen for Hamburg Süd, som rederiet ventes endeligt at overtage inden længe. "Det er en langsigtet ambition, men ingen tvivl om, at vores forventninger er høje," siger COO Søren Toft til ShippingWatch.

Spotrater på Asien-Europa falder for fjerde uge i træk

Container:

Containerraterne mellem Asien og Europa falder for fjerde uge i træk. Denne uge lyder faldet på 3,9 pct., viser data fra Shanghai Shipping Exchange.


ANNONCELedige stillinger

ANNONCE