Log ind

Stor usikkerhed om nordamerikansk containermarked

Havne:

Trods stor åbenhed på det nordamerikanske containermarked, så ser selskaber og organisationer vidt forskelligt på de samlede transportmængder. Det giver usikkerhed om den faktiske størrelse, vurderer SeaIntel.


Laem_161.JPG
Foto: Maersk Line
AF JØRGEN RUDBECK
Offentliggjort 28.10.13 kl. 11:14

Log ind for at læse artikler

Velkommen til ShippingWatch. En del af vores indhold er eksklusivt og forbeholdt vores brugere.

Prøv os gratis i 14 dage

Få fuld adgang til vores kvalitetsjournalistik med et gratis prøveabonnement.

Modtag nyhedsbreve fra ShippingWatch gratis
Mest læste Havne

Vindmøller giver rekordomsætning i Esbjerg Havn

2015_1_1950-119.jpg Havne:

Både omsætning og overskud i 2016 var det bedste nogensinde for Esbjerg Havn, meddeler den vestjyske havn i sit regnskab. For de næste år forventes et højt aktivitetsniveau at fortsætte, og havnen tror på bedring i olie- og gasbranchen.

Omsætningen i verdens største terminalselskab daler

Havne:

Det Hongkong-baserede havneselskab Hutchison Port Holdings fik lavere omsætning i 2016, og fragtmængderne gik samtidig ned blandt andet på grund af øget konkurrence i Rotterdam. Selskabet har en forsigtig tilgang til 2017, skriver ledelsen i regnskabet.

Maersk-arving får job i Maersk Group efter nytår

Havne:

Johan Uggla, den ældste af Ane Mærsk Mc-Kinneys to sønner, er fratrådt som direktør for APM Terminals i Aarhus og vil stedet få en ny rolle i gruppen, når han kommer tilbage fra barselsorlov. Maersk-gruppen vil ikke oplyse nærmere detaljer om hans fremtidige rolle.

Kæmpeskibe presser sydamerikanske havne

Havne:

Tempoet af stadigt større skibe på den nord- og sydgående containerrute har ifølge APM Terminals overgået selv de mest optimistiske forventninger, skriver Journal of Commerce.

Høj vækst i Nigeria gavner landets transportsektor

Havne:

Væksten i Afrikas næststørste økonomi, Nigeria, fortsætter frem. Infrastrukturbyggerier som bl.a. havne ventes at stige med 13 procent i 2014, fremgår det af ny rapport.

DP World forventer et udfordrende 2017

Havne:

APM Terminals-konkurrenten DP World har leveret resultater for 2016 på linje med forventningerne. 2017 bliver udfordrende lyder det fra selskabet med base i Dubai.

Forsiden lige nu

Staten lokker olieselskaber med skatterabat i Nordsø-aftale

Maersk_Drilling _Nordsøen1.jpg Offshore:

Selskaberne, der opererer i Nordsøen, og et flertal i Folketinget er blevet enige om en ny aftale for udvinding af olie. Maersk Oil glæder sig over aftalen med regeringen, der ifølge selskabet giver mulighed for en fuld genopbygning af Tyra-gasfeltet i Nordsøen, som ellers var truet af en nedlukning.

Wintershall venter betydeligt bedre resultat

Offshore:

Olieselskabet Wintershall, der især er aktivt i Nordsøen, forventer en "betydelig" stigning på toplinjen og driftsresultatet i 2017 efter en tilbagegang sidste år. Trods nedgang i olie- og gasbranchen havde selskabet rekordstor produktion i 2016.

Drewry: Følelser driver opturen i tørlastaktier

Tørlast:

Den seneste tids store kursstigninger i tørlastrederier drives nu mere af følelser end af række grundlæggende forhold i sektoren, mener Drewry.

Maersk og Hamburg Süd giver indrømmelser til EU

Container:

EU-Kommissionen udsætter sin endelige beslutning om Maersk Lines overtagelse af Hamburg Süd. Det sker efter indrømmelser fra de to rederier. Maersk Line betegner det som standard procedure og regner med en godkendelse den 10. april.

Olieprisen sendt i det laveste niveau i år

Offshore:

Stor stigning i de amerikanske olielagre har været med til at sende olieprisen mod det laveste niveau siden november sidste år.

DFDS får ny bestyrelsesformand

Rederier:

Claus Hemmingsen er ny formand i DFDS, der løftede overskuddet med hele 48 pct. i 2016.

ANNONCE

ANNONCELedige stillinger

ANNONCE