ShippingWatch

MAN Diesel & Turbo-chef ny formand for grøn styregruppe

Green Ship of the Future har nu sin nye styregruppe på plads for de næste to år. Og det er chefer fra MAN Diesel & Turbo og DFDS, der sætter sig på de tunge poster i netværket, der udgøres af 48 aktører i den maritime industri.

Netværket Green Ship of the Future, der vil sænke skibes udledning og fremme udviklingen af grøn teknologi i den maritime industri, har valgt en ny styregruppe for de næste to år, fremgår det af en pressemeddelelse.

Kjartan Ross, der er chef i MAN Diesel & Turbo, er således ny formand. Hos motorproducenten er han head for Retrofit & Upgrade, Propeller & Aft Ship. Samtidig er Poul Woodall, Sustainability Director hos DFDS, udpeget som ny næstformand.

Styregruppens funktion er at sætte retningslinjen for Green Ship of the Future i samarbejde med de 48 medlemmer i netværket - blandt andre Maersk, Desmi, DNV GL, Hempel og J. Lauritzen.

Det er medlemmerne, der selv finder nye grønne projekter, som de udvikler og driver.

"Samarbejdet mellem udstyrsleverandører, rederier og andre aktører, er noget af det der skal drive den grønne udvikling i Det Blå Danmark. Derfor er det afgørende, at alle led i værdikæden er repræsenteret i netværket. Vi er derfor meget tilfredse med, at det også reflekteres igennem formandskabet i Green Ship of the Future," siger Danske Rederiers repræsentant i styregruppen, Per Winther Christensen, i meddelelsen.

Udover den nye formand og næstformand samt Per Winther Christensen fra Danske Rederier udgøres den syv mand store styregruppe af repræsentanter fra OSK ShipTech, Alfa Laval Aalborg, Søfartsstyrelsen samt Danske Maritime.

Netværkets vision er en skibsfart, der er emissionsfri.

Rederne vil have svovlsyndere frem i lyset

Kulturen i Hamburg Süd står til en omvæltning

Statoil vil øge forskning i CO2-reduktion

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste ShippingWatch

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere