ShippingWatch

HMM mindsker underskud i første kvartal

Der er stadig røde tal på bundlinjen, men besparelser har ført til, at HMM har formået at reducere underskuddet i årets første kvartal. Rederiet er dog stadig ramt af lav efterspørgsel og høje oliepriser.

Det sydkoreanske containerrederi Hyundai Merchant Marine (HMM), der er strategisk partner med Maersk og MSC på 2M-alliancen, kommer ligesom i 2016 fra start i 2017 med et minus på bundlinjen.

For første kvartal af 2017 blev det til et underskud på 117 mio. dollars, skriver de sydkoreanske medier Pulse og Yonhap News. Der er dog tale om en forbedring fra samme periode sidste år, hvor HMM måtte indkassere et tab på 146 mio. dollars.

Årsagen til underskuddet er - ifølge HHM - lav efterspørgsel og høje oliepriser. At underskuddet alligevel bliver formindsket med 49 mio. dollars i forhold til 2016 skyldes ifølge rederiet omkostningsreducerende tiltag.

HMM med stort minus på driften i 2016

Omsætningen er imidlertid steget med 7 pct. til 1,17 mia. dollars, idet selskabet transporterede 958.000 teu i først kvartal, hvilket er en stigning på 37 pct. HMM's CEO er derfor også fortrøstningsfuld for resten af 2017:

"I tredje og fjerde kvartal af 2017 vil vi se en forbedring," sagde Yoo Chang-keun ved en koreansk pressebriefing.

HHM forlod 2016 med et driftsunderskud på over en halv mia. dollars.

HMM: Ikke svært at blive verdens femtestørste containerreder

Hyundai Merchant sælger ti containerskibe til staten

Sydkoreanske værfter sparer sig til overskud

Forsiden lige nu

T.K.B. Shipping lægger OW-strid bag sig med nyt plus

Det danske tørlastrederi T.K.B. Shipping er tilbage i plus i regnskabsåret 2016/17 efter et uvant underskud sidste år, hvor selskabet var nødsaget til at betale to gange for brændstof købt af konkursramte OW Bunker.

Seneste ShippingWatch

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere