ShippingWatch

Opec forudser normalisering i olielagre om et år

De store olielagre vil være reduceret markant om et år, forventer Opec ifølge kilder med indsigt i landenes interne udsigter, skriver Bloomberg.

Om et år vil Opecs kamp for at mindske overskuddet af olie på verdensmarkedet give pote. Sådan lyder forventningerne fra de af olieeksporterende lande ifølge kilder med indsigt i landenes forventninger, skriver Bloomberg.

I tredje kvartal næste år vil overskuddet i olielagrene i de industrialiserede lande være væk, lyder det.

I over et år har Opec og dets allierede, som også tæller Rusland, skåret i produktionen af olie i forhåbningen om at sikre en højere oliepris. Det har dog taget længere tid end ventet, da aftalen i sin tid blev indgået i november sidste år.

Ifølge Bloomberg estimerede Opec lagrene til at være omkring 171 mio. tønder over det femårige gennemsnit, som Opec ønsker at ramme, tilbage i august måned. Men udviklingen for udbud og efterspørgsel vil gøre et indhug i overskuddet i løbet af det næste år.

Flydende olielagre ved Singapore skrumper

Olieanalytikere forudser markante udsving i olieprisen

Opec planlægger at forlænge produktionsloftet

Forsiden lige nu

Forsvaret indkalder nye vidner i Monjasa-sagen

Forsvaret har indkaldt en hidtil ukendt bunkerdirektør og en tidligere medarbejder fra et omstridt skattelyselskab i ankesagen mod bunkervirksomheden Monjasa. Det er stifter Jan Jacobsen selv, som har fundet frem til vidnerne og skaffet nye dokumenter i sagen.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere