ShippingWatch

Sydkoreas værfter haler ind på konkurrenter i Kina

De tre store væfter i Sydkorea har for anden måned i træk vundet flere ordrer på nye skibe end deres konkurrenter i Kina. De kinesiske værfter har dog stadig vundet flest ordrer i 2017.

De sydkoreanske værfter har for anden måned i streg slået deres konkurrenter i Kina, når kommer til at sikre sig flest ordre.

De tre store værfter i Sydkorea har samlet modtaget bestillinger på 26 nye skibe i september. De bliver fulgt af de kinesiske værfter med 21 skibe, og de japanske værfter med 12 skibe.

Det skriver det sydkoreanske medie Pulse News på baggrund af tal fra mæglerhuset Clarksons.

Ordrene til de tre værfter, Samsung Heavy Industries, Hyundai Heavy Industries og Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering, fordeler sig på 11 ultrastore containerskibe, 10 VLOC-skibe og fem VLCC-skibe.

I august slog de sydkoreanske værfter også de kinesiske. Ser man på den samlede ordrebog, så er Kina dog stadig nummer et.

Fra januar til september 2017 har de kinesiske værfter modtaget ordre for 217 skibe, efterfulgt af Sydkorea med 133 skibe og Japan med 76 skibe.

Koreansk værftsindustri har afskediget 35.000 i første halvår

Medie: Sydkoreanske værfter sparer sig til bedre resultater

Samsung Heavy lander milliardordre på containerskibe

 

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere