ShippingWatch

Koreansk værftsindustri har afskediget 35.000 i første halvår

Den koreanske værftsindustri og de leverandører, der samarbejder med værfterne, har i løbet af første halvår afskediget over 21 pct. af medarbejderne, viser nye tal.

I løbet af første halvår har de sydkoreanske værfter og industriens underleverandører reduceret deres arbejdsstyrke markant, viser tal fra industrien ifølge nyhedsbureauet Yonhap.

Ifølge data fra den koreanske organisation Korea Offshore & Shipbuilding Association har sektoren og relaterede selskaber afskediget hele 35.400 ansatte i perioden januar til juni, hvilket svarer til 21,3 pct. sammenlignet med slutningen af sidste år.

I alt havde industrien 130.800 ansatte i slutningen af juni.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Afskedigelserne kommer i en tid, hvor den koreanske værftsindustri i den grad har været under pres og flere af de største har gennemgået store restruktureringer på grund af manglende ordrer. De tre største med Hyundai Heavy, Samsung og DSME har iværksat redningsplaner, hvor dele er solgt fra, og medarbejdere er blevet fyret.

Sidste år endte Hyundai dog med sorte tal på bundlinjen, mens de to andre fortsat er i underskud, skriver Yonhap. Også i 2016 forlod ansatte industrien med i alt 37.000 eller 18,3 pct.

Medie: Sydkoreanske værfter i tovtrækkeri med lokale stålproducenter

Kinesisk kæmpeordre ryster sydkoreanske værfter

EU klager over Sydkoreas støtte til DSME-værftet

Sydkorea venter flere restruktureringer i hårdt 2017

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere