ShippingWatch

Danmark og Kina indgår samarbejdsaftale om ballastvand

Danmark og Kina har lavet en samarbejdsaftale med Kina om teknologi til rensning af ballastvand. Det er den første samarbejdskontrakt, Kina indgår på netop det område, og det glæder de danske producenter.

Danmark og Kina har underskrevet en samarbejdsaftale i midten af september, som skal sikre samarbejde om løsninger til rensning af ballastvand.

Aftalen blev indgået mellem Danske Maritime og den kinesiske organisation Shipbuilding Information Center of China (SICC) og er den første af sin slags, som kineserne indgår.

"Det er værd at påpege, at kineserne har valgt den danske maritime industri som den første, de indgår sådan en aftale med. Det vidner om, at vores industri har gjort sig godt bemærket, nu også på dette nye teknologiske område. Det er også et resultat af en langvarig og målrettet indsats fra virksomhederne selv og den danske stat, der i februar har underskrevet en aftale med grøn skibsbygning, som denne nye aftale om ballastvand er i fin tråd med," siger adm. direktør Jenny N. Braat i Danske Maritime i en meddelelse om aftalen.

Aftalen er godt nyt til danske leverandører som Bawat og Desmi Ocean Guard, der tidligere blandt andet over for ShippingWatch har udtrykt skuffelse over udskydelsen af kravene i ballastvandkonventionen.

"Det er særdeles positivt, at Danske Maritime er med til at bane vejen for et bredere samarbejde, og derigennem bedre adgang til en del af markedet, som er svært tilgængeligt. Vi var til stede på konferencen i Qingdao og høstede anerkendelse fra centrale organisationer for enkeltheden i Bawats teknologi, herunder anvendelsen af overskudsvarmen om bord. Vi har derved trådt de første skridt ind i en bedre relation med disse organisationer, hvilket vi vurderer, har stor betydning for virksomheden," siger Kim Diederichsen, CEO, Bawat A/S i meddelelsen fra Danske Maritime.

Norge kan tabe millioner på konkurs i Oceansaver

Leverandør efter konkurs: "IMO's beslutning var meget skuffende"

Udskydelse af regler for ballastvand knækker leverandør

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere