ShippingWatch

Italienere tæt på aftale om franske STX

Frankrig og Italien er tæt på en aftale, der vil lade italienske Fincantieri overtage værftet STX France. Handlen har været kontroversiel og har ført til frygt for tab af franske arbejdspladser.

Frankrigs nyvalgte præsident, Emmanuel Macron, besøgte onsdag skibsværftet STX, som er i færd med at blive solgt til italienske Ficantieri.

En aftale på højeste plan kan bane vejen for et salg af værftet STX France til den italienske værftsgruppe Fincantieri.

Frankrigs præsident Emmanuel Macron og den italienske premierminister Paolo Gentiloni er efter sigende tæt på en aftale, der vil lade Fincantieri overtage det franske storværft, skriver Bloomberg.

De to statsoverhoveder vil sandsynligvis ifølge nyhedsbureauet underskrive en aftale på et møde onsdag i Lyon. Aftalen vil give Fincantieri lidt over halvdelen af aktierne i værftet, men vil samtidig stille en række krav til bevaring af arbejdspladser og investeringer i infrastruktur og viden.

Salget af værftet gik i hårdknude bl.a. på grund af bekymringer om tab af franske arbejdspladser.

Fincantieri købte aktiemajoriteten i STX France i juli i en handel, som betød, at det italienske selskab fik en ejerandel på 54,6 pct.

Kort tid efter foreslog den franske stat, som er minoritetsejer i værftsgruppen, en model, hvor Fincanitieri og Frankrig delte ejerskabet 50-50. Det afslog italienerne, og derfor blokerede Frankrig for salget.

Fransk minister tror på løsning for STX-salg

Frankrigs præsident vil granske salg af skibsværft

Italiensk værftsgruppe tilbage i sort i 2016

Italiensk budgiver valgt til fransk STX-værft

Forsiden lige nu

Der flyder flere containere igennem Rotterdam Havn

Rotterdam Havn har set en stigning på 10 pct. i mængden af containere i årets første ni måneder. Til gengæld falder volumen af olie og kul, hvilket skyldes den grønne omstilling, fortæller havnens CEO.

DOF Subsea finder ny COO

Offshorerederiet DOF Subsea har fundet sin nye COO, der skal stå for rederiets driftsstrategi og den daglige operation, oplyser det norske rederi.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere