ShippingWatch

Sydkorea vil bygge verdens største LNG-drevne skib

De sydkoreanske myndigheder vil med et pilotprojekt sætte gang i konstruktionen af verdens største skib, der skal sejle på den miljøvenlige naturgas LNG.

Den sydkoreanske regering lægger sig nu i selen for at udvikle skibe, der sejler på den flydende naturgas LNG, og dermed er mere miljøvenlige.

Med et nyt pilotprojekt vil myndighederne i samarbejde med industrien udvikle verdens største skib på 180.000 ton, som skal sejle på LNG. Det oplyser ministeriet for oceaner og fiskeri i en meddelelse ifølge Korea Herald.

Tilbage i januar lancerede regeringen en task force med lokale myndigheder for at udvikle den maritime sektor til at kunne håndtere bl.a. de nye krav til skibes udlending af svovl, som træder i kraft i 2020 globalt.

"Det pilotprogram er rettet mod at bygge verdens største LNG-drevet skib, som ventes at kunne bane vejen for relaterede industrier i landet," siger vice marineminister Kang Joon-suk i meddelelsen ifølge Korea Herald.

"Vi vil udvide støtten til LNG-drevne skibe for overordnet at hjælpe den maritime industri."

Toyota del af japansk milliardordre på miljøvenlige skibe

Forskere mener, røg fra skibe skaber voldsomme lyn

Lloyd's Register tester nye trends i shipping

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere