ShippingWatch

Samsung Heavy lander milliardordre på containerskibe

Det koreanske værft Samsung Heavy skal bygge seks containerskibe til en værdi af knap en mia. dollars, skriver det koreanske nyhedsbureau Yonhap.

Det sydkoreanske værft Samsung Heavy har landet en ordre på at bygge seks containerskibe til en samlet værdi på 968 mia. dollars, skriver det koreanske nyhedsbureau Yonhap.

Skibene vil blive leveret i slutningen af 2019, oplyser værftet ifølge en meddelelse til børsen uden at oplyse meget mere om ordren. Industrikilder mener dog ifølge nyhedsbureauet, at schweiziske MSC kan være køberen.

I sidste uge bekræftede containerrederiet, der er det næststørste i verden, at man har bestilt 11 skibe i den helt store kaliber på 22.000 teu. Dog hos konkurrenten DSME, som også stod for at bygge Maersk Lines serie af Triple-E skibe.

Ifølge Yonhap modtog DSME også en ordre i sidste uge på at bygge fem containerskibe for 816 mio. dollars.

Med den seneste aftale har Samsung Heavy modtaget ordrer til en værdi af 6,5 mia. dollars i år på at bygge 24 skibe.

MSC bekræfter ordre på 11 megaskibe

Medie: Sydkoreanske værfter i tovtrækkeri med lokale stålproducenter

Værfter bekræfter forhandling om kæmpe MSC-ordre

 

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere