ShippingWatch

Samsung Heavy lander milliardordre på containerskibe

Det koreanske værft Samsung Heavy skal bygge seks containerskibe til en værdi af knap en mia. dollars, skriver det koreanske nyhedsbureau Yonhap.

Det sydkoreanske værft Samsung Heavy har landet en ordre på at bygge seks containerskibe til en samlet værdi på 968 mio. dollars, skriver det koreanske nyhedsbureau Yonhap.

Skibene vil blive leveret i slutningen af 2019, oplyser værftet ifølge en meddelelse til børsen uden at oplyse meget mere om ordren. Industrikilder mener dog ifølge nyhedsbureauet, at schweiziske MSC kan være køberen.

I sidste uge bekræftede containerrederiet, der er det næststørste i verden, at man har bestilt 11 skibe i den helt store kaliber på 22.000 teu. Dog hos konkurrenten DSME, som også stod for at bygge Maersk Lines serie af Triple-E skibe.

Ifølge Yonhap modtog DSME også en ordre i sidste uge på at bygge fem containerskibe for 816 mio. dollars.

Med den seneste aftale har Samsung Heavy modtaget ordrer til en værdi af 6,5 mia. dollars i år på at bygge 24 skibe.

MSC bekræfter ordre på 11 megaskibe

Medie: Sydkoreanske værfter i tovtrækkeri med lokale stålproducenter

Værfter bekræfter forhandling om kæmpe MSC-ordre

 

Forsiden lige nu

Her skal de danske rederiers kampe stå de næste år

Danske Rederier med adm. direktør Anne Steffensen i spidsen skal have såvel kendte som nye ønsker opfyldt, for at målene i den nye strategi kan opnås. ShippingWatch lister de kommende års udfordringer op her.

Ét ord har reduceret antallet af bestikkelsessager i Suez-kanalen

Med ret få midler er det på to år blevet muligt for rederierne at få deres skibe gennem Suez-kanalen uden at skulle betale lodserne for hjælp i form af f.eks. cigaretter. "En milepæl," lyder det fra antikorruptions-organisationen MACN, der står bag initiativet.

Her er ugens vigtigste historier på ShippingWatch

Interviews med topchefer i Maersk Line, Hamburg Süd og Hapag-Lloyd, tragisk ulykke på borerig, rederier under anklage for brud på udlændingeloven og et dramatisk formandsexit i Maskinmestrenes Forening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere