ShippingWatch

Medie: Polaris Shipping i milliardordre på tørlastgiganter

Det koreanske værft Hyundai Heavy Industries skal bygge op mod 15 valemax-skibe for den koreanske reder Polaris Shipping, fortæller kilder til Tradewinds.

Rederiet Polaris Shipping er ifølge Tradewinds det første af en række redere, der lægger en store ordre på de gigantiske tørlastskibe valemax'er, som skal på mangeårige COA-kontrakter til det brasilianske mineselskab Vale.

Det koreanske værft Hyundai Heavy Industries har vundet ordren på op mod 15 tørlastskibe på 325.000 dwt til en samlet værdi på mere end 1,125 mia. dollars, hvoraf de fem er en option. Hverken Polaris Shipping eller HHI vil kommentere på historien.

Prøv ShippingWatch gratis og få adgang til alle artikler i 14 dage

Ifølge Tradewinds har seks andre selskaber indgået COA-aftaler med Vale på transport af jernmalm på mellem 20 og 25 år. Det drejer sig om Pan Ocean, H-Line Shipping, SK Shipping, Korea Line Corp, det kinesiske leasingselskab ICBC og China Ore Shipping.

Vale får fordoblet flåden af kæmpeskibe

Vale sælger to kæmpeskibe til kinesere

Stellar Daisy-ejere bestiller tre nye skibe

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere