ShippingWatch

Medie: Sydkoreanske værfter i tovtrækkeri med lokale stålproducenter

Sydkoreanske stålproducenter mener ikke, at de har råd til de nuværende forsyningspriser for stålplader, skriver lokalt medie. Det kan svække konkurrenceevnen yderligere for landets store værfter.

De sydkoreanske værfter er for tiden i tovtrækkeri med landets stålproducenter om en planlagt stigning i priser for stålplader, som bruges til at konstruere skibe.

Værfterne, som i de senere år har gennemgået en større krise, er bekymret for, at højere produktionsomkostninger vil være med til at svække konkurrenceevnen overfor kinesiske værfter yderligere.

Ifølge det sydkoreanske medie Pulse er landets store værfter - Hyundai Heavy Industries, DSME og Samsung Heavy Industries - derfor involveret i forhandlinger med stålværkerne Posco, Hyundai Steel og Dongkuk Steel Mill.

Fra stålproducenterne lyder det, at de ikke har råd til de nuværende leveringspriser for skibsbygningsplader, der har været været fastholdt i årevis som et resultat af en global overflod på området.

"Vi kan ikke længere tage hensyn til indenlandske værfters forhold, fordi tabene i stålpladeindustrien har skåret på stålproducenternes bundlinje," siger en anonym kilde fra en stålproducent ifølge det sydkoreanske medie.

Tabte budkamp til kinesiske værfter

Det er især konkurrenceevnen over for de kinesiske værfter, som de sydkoreanske værfter føler sig presset på.

Kampen mod de kinesiske værfter udspillede sig angiveligt for nylig. Her rapporterede det sydkoreanske medie Business Korea, at de tre store sydkoreanske værfter deltog i tilbudsgivningen på den ordre på ni containerskibe, franske CMA CGM har lagt til en samlet værdi på over 1,4. mia. dollars.

To kinesiske værfter, Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding og Hudong-Zhonghua Shipbuilding, bekræftede for nylig, at de havde modtaget ordren ifølge mediet China Daily.

Kinesiske værfter bekræfter ordre fra CMA CGM

Værfter bekræfter forhandling om kæmpe MSC-ordre

HMM bestiller to skibe og bekræfter stor tankordre

Forsiden lige nu

Norsk rederchef bliver søfartsrådgiver i FN

Sturla Henriksen, afgående direktør for Norges Rederiforbund, får nyt job i FN fra årsskiftet. Her skal han være med til at styrke samarbejdet mellem erhvervslivet og myndighederne.

Tilsyn efterforsker dødsulykke på Maersk-rig

De norske myndigheder har åbnet en officiel undersøgelser af dødsulykken på Maersk Interceptor. En person omkom i sidste uge under ulykken på riggen, som er ejet af Maersk Drilling.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere