ShippingWatch

MAN lover brændstofbesparelse på 12 pct med ny motor

En ny motor fra MAN Diesel & Turbo vil ifølge producenten kunne spare rederne for op til 12 pct. brændstof i forhold til andre motorer. Den nye motor er målrettet ropax, roro og krydstogtskibe.

Mindst fem pct. og helt op til 12 pct. besparelse på brændstof.

Det lover MAN Diesel & Turbo, at den nye skibsmotor fra producenten kan sikre rederne, som dermed burde kunne spare på omkostningerne ved at installere motoren, der hedder V45/60 CR.

"Den opnåede reduktion i driftsomkostninger og positive indflydelse på miljøet vil helt sikkert tiltrække stærk interesse fra markedet," lyder det fra selskabet selv i form af chief sales officer Wayne Jones i en pressemeddelelse.

MAN Diesel & Turbo regner med, at motoren især vil være interessant for ropax, roro og krydstogtskibe.

"For et krydstogtskib på mellem 120.000 og 150.000 gt med motorkraft på mellem 60 og 65 MW og en gennemsnitlig brændstofpris på 500 euro pr. ton, svarer det (brugen af motoren, red.) til en årlig besparelse på mellem 0,9 og 2,4 mio. euro, når man sejler med 45/60 CR," skriver MAN i pressemeddelelsen.

MAN Diesel & Turbo-chef ny formand for grøn styregruppe

MAN betaler 8 mio dollars tilbage i sag om motorfusk

MAN Diesel & Turbos moderkoncern fik underskud i 2016

Forsiden lige nu

Seadrill præsenterer ny forretningsplan

Det John Fredriksen-ejede rigselskab Seadrill, som lige nu er under amerikansk konkursbeskyttelse, har lagt en ny forretningsplan frem. Planen givet et praj om markante fald i omsætning og indtjening i de kommende fem år i Seadrill.

Ugens bedste på ShippingWatch

Navigare Capital Partners, som har dele af Mærsk-familien som ejer, er klar til flere skibskøb, Hellerup-mægleren Bidsted & Co blev solgt, mens Nordens topchef, Jan Rindbo, løftede sløret for sin ledelsesstrategi i ugen, der gik.

Kendt analytiker skifter olie ud med grøn energi

Thina Margrethe Saltvedt stopper efter ti år som olieanalytiker i Nordea Markets, skriver Dagens Næringsliv. Hun bliver dog i banken, hvor hun skal være analytiker i sustainable finance med fokus på grøn energi og klimarisici.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere