ShippingWatch

MAN lover brændstofbesparelse på 12 pct med ny motor

En ny motor fra MAN Diesel & Turbo vil ifølge producenten kunne spare rederne for op til 12 pct. brændstof i forhold til andre motorer. Den nye motor er målrettet ropax, roro og krydstogtskibe.

Mindst fem pct. og helt op til 12 pct. besparelse på brændstof.

Det lover MAN Diesel & Turbo, at den nye skibsmotor fra producenten kan sikre rederne, som dermed burde kunne spare på omkostningerne ved at installere motoren, der hedder V45/60 CR.

"Den opnåede reduktion i driftsomkostninger og positive indflydelse på miljøet vil helt sikkert tiltrække stærk interesse fra markedet," lyder det fra selskabet selv i form af chief sales officer Wayne Jones i en pressemeddelelse.

MAN Diesel & Turbo regner med, at motoren især vil være interessant for ropax, roro og krydstogtskibe.

"For et krydstogtskib på mellem 120.000 og 150.000 gt med motorkraft på mellem 60 og 65 MW og en gennemsnitlig brændstofpris på 500 euro pr. ton, svarer det (brugen af motoren, red.) til en årlig besparelse på mellem 0,9 og 2,4 mio. euro, når man sejler med 45/60 CR," skriver MAN i pressemeddelelsen.

MAN Diesel & Turbo-chef ny formand for grøn styregruppe

MAN betaler 8 mio dollars tilbage i sag om motorfusk

MAN Diesel & Turbos moderkoncern fik underskud i 2016

Forsiden lige nu

Ugens tophistorier på ShippingWatch

Omflagning af Maersk-skibe før ophugning i Alang, fremgang i tørlast, oprustning i Gorrissen og søfartens forurening var blandt ugens tophistorier på ShippingWatch.

Statoils topchef dropper at gå på pension

Det bliver ikke til et tidligt otium for koncernchefen i norske Statoil. Eldar Sætre er blevet bedt om at fortsætte, også selv om han stod overfor at falde for aldersgrænse.

Nu begynder ankesagen om omfattende svindel i Monjasa

Det kostede Monjasa-stifter Jan Jacobsen en fængselsstraf på 3,5 år og Monjasa en bøde på 10 mio. kr., da de blev dømt for omfattende bedrageri sidste år i byretten. Nu begynder ankesagen ved Vestre Landsret.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere