ShippingWatch

Kleven reddet af Hurtigrutens ejere

Den norske værftsgruppe Kleven har fået hjælp fra storinvestorerne bag Hurtigruten og har hentet i alt 300 mio. norske kroner til at drive selskabet videre.

Jagten for Kleven på investorer til den økonomisk plagede værftsgruppe har båret frugt, og investorer har meldt sig på banen.

I alt vil der blive skudt 300 mio. norske kroner ind i Kleven fra blandt andet Hurtigruten og Petter A. Stordalen, der sammen med den britiske fond TDR er storinvestor i Hurtigruten.

Med investeringen får Hurtigruten en ejerandel af Kleven på 40 pct., fremgår det af en meddelelse fra værftsgruppen.

"Det har været vigtigt for os at få nye investorer ind, som tænker industrielt og langsigtet, og som vil være med til at viderudvikle Kleven til at blive verdens mest moderne værftsgruppe, bygget på teknologiske satsninger i selskabet," siger Kjersti Kleven, der er bestyrelsesformand i Kleven.

Kleven og Hurtigruten har i forvejen forbindelse, da Kleven er ved at bygge to nye skibe for Hurtigruten.

"Kleven klarede det bedst, da vi skulle have bygget vores nye ekspeditionsskibe. Det viser, at koncernen er i verdensklasse. Nu styrker vi Kleven, regionen og norsk værftsindustri for fremtiden og gør klar til mere vækst," siger koncernchef i Hurtigruten Daniel Skjeldam om investeringen.

Norge vil hjælpe de trængte værfter med nye milliarder

Norske Kleven arbejder på redningsplan

Maritime leverandører får ny formand

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere