Den franske finansminister Bruno Le Maire rejser senere på måneden til Italien for at finde en løsning på det fastlåste salg af værftsgruppen STX France til konkurrenten Ficantieri, som er ejet af den italienske stat.

Salget af de franske værfter til Fincantieri gik i hårdknude i juli, da Frankrig gennemførte en midlertidig nationalisering af selskabet.

Det skete angiveligt for at sikre, at arbejdspladserne ikke forsvandt ud af landet som følge af det nye ejerskab.

Siden da har luften været kold mellem parterne, men nu vil den franske finansminister besøge sin kollega i Rom for at få tingene på gled, skriver nyhedsbureauet Reuters.


Præsident Emmanuel Macron besøgte et af STX's værfter i juni. Foto: /ritzau/AP/Stephane Mahe.

"Samarbejdet mellem Frankrig og Fincantieri er fortsat den bedste mulighed for (STX) Saint Nazaire, so bliver nødt til at løse nogel problemer. Men jeg er overbevist om, at vi kan finde et kompromis før slutningen af september, hvis alle gør deres bedste," sagde Bruno Le Maire på en konference lørdag.

Fincantieri købte aktiemajoriteten i STX France i juli i en handel, som betød, at det italienske selskab fik en ejerandel på 54,6 pct. Kort tid efter foreslog den franske stat, som er minoritetsejer i værftsgruppen, en model, hvor Fincanitieri og Frankrig delte ejerskabet 50-50.

Det afslog italienerne, og derfor blokerede Frankrig salget. Men nu vil den franske finansminister altså forsøge at finde en ny løsning, når han besøger Rom 11. september.

Frankrigs præsident vil granske salg af skibsværft

Italiensk budgiver valgt til fransk STX-værft  

Italiensk værftsgruppe tilbage i sort i 2016