ShippingWatch

Fransk minister tror på løsning for STX-salg

Den franske finansminister vil besøge sin kollega i Rom for at finde en løsning på det fastlåste salg af STX France til italienske Fincantieri. Ministeren tror på løsning inden udgangen af september, skriver Reuters.

Den franske finansminister Bruno Le Maire rejser senere på måneden til Italien for at finde en løsning på det fastlåste salg af værftsgruppen STX France til konkurrenten Ficantieri, som er ejet af den italienske stat.

Salget af de franske værfter til Fincantieri gik i hårdknude i juli, da Frankrig gennemførte en midlertidig nationalisering af selskabet.

Det skete angiveligt for at sikre, at arbejdspladserne ikke forsvandt ud af landet som følge af det nye ejerskab.

Siden da har luften været kold mellem parterne, men nu vil den franske finansminister besøge sin kollega i Rom for at få tingene på gled, skriver nyhedsbureauet Reuters.


Præsident Emmanuel Macron besøgte et af STX's værfter i juni. Foto: /ritzau/AP/Stephane Mahe.

"Samarbejdet mellem Frankrig og Fincantieri er fortsat den bedste mulighed for (STX) Saint Nazaire, so bliver nødt til at løse nogel problemer. Men jeg er overbevist om, at vi kan finde et kompromis før slutningen af september, hvis alle gør deres bedste," sagde Bruno Le Maire på en konference lørdag.

Fincantieri købte aktiemajoriteten i STX France i juli i en handel, som betød, at det italienske selskab fik en ejerandel på 54,6 pct. Kort tid efter foreslog den franske stat, som er minoritetsejer i værftsgruppen, en model, hvor Fincanitieri og Frankrig delte ejerskabet 50-50.

Det afslog italienerne, og derfor blokerede Frankrig salget. Men nu vil den franske finansminister altså forsøge at finde en ny løsning, når han besøger Rom 11. september.

Frankrigs præsident vil granske salg af skibsværft

Italiensk budgiver valgt til fransk STX-værft

Italiensk værftsgruppe tilbage i sort i 2016

 

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere