ShippingWatch

BHP Billiton tilbage i plus efter minekatastrofe

Mineselskabet BHP Billiton er tilbage med overskud i det forskudte regnskabsår for 2016/17, efter at selskabet året før var i et exceptionelt underskud på grund af en katstrofe i en af selskabets miner.

Det australske mineselskab BHP Billiton er kommet med regnskab for det forskudte regnskabsår 2016/2017, der viser en omsætning på 38,3 mia. dollars og et overskud på 5,9 mia. dollars.

Omsætningen er en fremgang på 24 pct. i forhold til året før, og indtjeningen er øget med 192 pct., da selskabet sidste år havde et markant og ekstraordinært underskud på grund af en ulykke i selskabets mine i Samarco i Brasilien.

Ulykken kostede 19 mennesker livet og kostede BHP Billiton flere milliarder dollars.

Om det forbedrede resultat for året, siger CEO Andrew Mackenzie i regnskabet:

"Vi havde et meget stærkt finansielt år. Frit cashflow løb op i 12,6 mia. dollars, vores næsthøjeste nogensinde. Vi brugte det til at reducere vores nettogæld med omkring 10 mia. dollars og udbetale 4,4 mia. dollars til aktionærerne."

Ledelsen forventer, at den positive udvikling vil fortsætte i det nye regnskabsår, der blev indledt 1. juli, og at væksten i selskabets volumen vil lande på syv pct.

Vale leverer bedre resultat end ventet

BHP forudser førerløse tørlastskibe inden for ti år

BHP Billiton leverer bedre end ventet

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere