ShippingWatch

Norske Kleven arbejder på redningsplan

Norges største værftsgruppe Kleven har økonomiske problemer og håber på at lande en redningsplan inden for få uger. Mere egenkapital er nødvendig, skriver Sysla.

Bestyrelsesformand i Kleven, Kjersti Kleven

Kleven-gruppen, der består af to værfter, et contracting-selskab og flere mindre datterselskaber, har tabt knap en halv milliard norske kroner på driften i de seneste to år og har nu brug for frisk kapital.

"Det arbejder vi på. Vi tror, at en løsning er nært forestående, og at vi vil have det på plads i løbet af nogle få uger," siger adm. direktør Ståle Rasmussen til det norske medie Sysla.

Ståle Rasmussen er den eneste uden for grundlæggerfamilien bag værftet, som har en ejerandel i værftsgruppen. Og nu forventer han ifølge Sysla, at det bliver nødvendigt at hente penge ind udefra fra eksterne investorer.

"Der vil nok komme ekstern kapital i vores balance, ja," siger han til Sysla.

Maritime leverandører får ny formand

Medie: Offshoreskibe helt ude af norske ordrebøger

Offshorekrise har tvunget Kleven til sporskifte

Forsiden lige nu

Diana Containerships mindsker underskud

Den græske skibsejer Diana Containerships kom ud af årets tredje kvartal med et markant mindre underskud end sidste år. Omsætningen dykkede en smule efter salg af skibe i løbet af året.

Maersk Lines opkøb af Hamburg Süd hæmmes af myndigheder

Krav fra myndigheder i Kina og EU har gjort vilkårene sværere for Maersk Line ved opkøbet af Hamburg Süd, mener tidligere Maersk-chef i Latinamerika, Michael Kaasner Kristiansen. Amerikanske Sealand kan blive en joker i det nye Maersk.

Siem beder sine banker om hjælp

Det norske offshorerederi Siem har spurgt sine banker om hjælp med udsigt til en længere krise for offshore supply-markedet, oplyser rederiet i en meddelelse mandag. Andre strategier er også i støbeskeen.

Topchef for vindrederi stopper

Lars Blicher meddeler på det sociale medie Linkedin, at han har fratrådt sin stilling som CEO og director for Swire Blue Ocean. "Jeg har stadig ikke besluttet, hvor jeg skal hen herfra," skriver han.

Tyske topbanker skruer op for udsalg i shipping

Mens den tyske banksektor er fanget med op mod 100 mia. dollars i gæld til shipping, tager flere tyske banker nye ideer i brug for at komme af med de tunge udlån til industrien, skriver Reuters.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere