ShippingWatch

Rolls-Royce må pumpe flere milliarder i sin norske forretning

Den britiske motorkæmpe har lidt store tab på sine norske datterselskaber, især Rolls-Royce Marine. Moderselskabet har pumpet milliarder af frisk kapital i Marine-forretningen i Norge.

Rolls-Royce tabte i 2016 hele 2,36 mia. norske kroner på sine datterselskaber i Norge, der tæller Rolls- Royce Marine og motorfabrikken Bergen Engines.

Det var en fordobling i forhold til et samlet underskud før skat på 1,26 mia. norske kroner i 2015.

I den forbindelse har det britiske moderselskab Rolls-Royce Holdings pumpet i alt 2,6 mia. norske kroner i Rolls-Royce Marine og Bergen Engines, skriver Finansavisen.

Rolls-Royce Marine har fået 2,1 mia. norske kroner i ny kapital. Uden de friske midler havde datterselskabet i dag stået uden egenkapital. Bergen Engines har fået 500 mio. norske kroner fra moderselskabet.

Den norske forretning ligger underdrejet i forbindelse med krisen i offshoremarkedet, der siden olieprisens fald i sensommeren 2014 har fået de mange oliespillere i Nordsøen til at træde på bremsen og stoppe investeringer. Derudover har Rolls-Royce foretaget nedskrivninger på omk. 700 mio. norske kroner på sine aktiver i Norge, herunder opkøb af selskaberne Odim i 2010 og Scandinavian Electric Systems i 2008, skriver avisen.

Rolls-Royces motorfabrik med nyt trecifret mio-underskud

Den samlede toplinje for Rolls-Royces globale marineforretningen dykkede 15 pct. i første halvår, viste regnskabet i starten af august.

For forretningsdelen steg det underliggende minus til 31 mio. pund mod et underskud på 14 mio. pund i første halvår sidste år, og den maritime nedtur har fået Rolls-Royce til at igangsætte en stor restruktureringsplan for divisionen.

Den skal give årlige besparelser på mellem 45 og 50 mio. pund og indebærer blandt andet en markante afskedigelser i marineforretningen. Forventningen lyder på, at tre ud af ti ansatte i forhold til udgangen af 2014 er afskediget fra divisionen ved slutningen af i år.

Svagt offshoremarked rammer Rolls-Royce

Rolls-Royce Marine skal skære 200 stillinger i Norge

Rolls-Royce vil skære yderligere 800 jobs fra sin marineforretning

Rolls-Royce bygger testcenter for ubemandede skibe

Forsiden lige nu

Her er ugens bedste historier fra ShippingWatch

Monjasa-retssagen rullede videre, mens tre store danske rederier aflagde regnskab, Torm annoncerede ansøgning om børsnotering i New York, og regeringen kom med vækstpakke i løbet af ugen. Alt sammen noget, der blev til overskrifter på ShippingWatch.

Seneste Leverandører

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere